עיצוב

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

29/5/14

לוהט במטבח

אומרים שהמטבח הוא ליבו של הבית. שם כל בני המשפחה מתרכזים ובעידן המודרני (בואו נודה בזה), מדברים אחד עם השני ולא שקועים במסך כזה או אחר. אז אם המטבח הוא ליבו של הבית, התנור הוא ללא ספק ליבו של המטבח. רכישת תנור היא החלטה חשובה יותר מרוב הקניות במטבח, היותו מסיבי וכבד לא מאפשרת להחליפו כאילו היה מיקרו פשוט וחוסר שביעות מתנור שלא עושה את עבודתו נאמנה היא לא משהו שהיינו רוצים לחוות.

 

משולב קלאסי או בילט אין?

בבואנו לרכוש תנור נצטרך להחליט בין שני סוגי תנורים, תנור משולב, או תנור בנוי. התנור המשולב הוא בעצם התנור הישן והוותיק שהיה לכל אחד בבית או בבית הוריו. הוא ניצב על רצפת המטבח ומשולב עם כיריים, גז או חשמליות. הסוג השני הוא תנור בנוי, דהיינו "בילט אין" בז'רגון המוכר. הוא ניצב בתוך גומחה במטבח ודורש התגמשות. אנו צריכים לדעת מה גודל הגומחה ביחס לתנור, או להתאים אותה במיוחד אם חשקה נפשנו בתנור בגודל לא סטנדרטי. גם אם רכשנו תנור שהוא קטן יותר לגומחה שכבר קיימת במטבח , יש לדאוג לאטום את הרווחים המיותרים שיצברו אבק ולכלוך שיהיה קשה עד בלתי אפשרי לנקותו.

להכיר את שפת הסימנים

במקום להתבייש ולשאול מה לעזאזל אומרים כל הסימנים הללו, הנה ביאור קטן. שני קווים - פעולת האפייה הפשוטה, מיועדת לאפייה של לחמים, עוגות ותבשילים שונים. הקווים מסמנים את גוף החימום העליון והתחתון. משולשים קטנים היוצרים קו – מסמן את הגריל. גוף חימום, רוב הפעמים חשוף, הנמצא בחלקו העליון של התנור, מיועד להשחמה מהירה של מאכלים, ישנם מתכונים הדורשים לסיים בישול ארוך בפעולת השחמה מהירה. מאוורר – מסמן את פעולת הטורבו, תכנית בה מופעל

המראה הקלאסי, לצד הבאבל בר של תמי4 [one_half ] בישול טוב מצריך מים איכותיים מבר המים התמי4

גם מאוורר חזק המפזר את החום באופן אחיד, כך שאין צורך להפוך את תבנית האוכל כדי שהיא תאפה היטב מכל הצדדים. תגלו שמאכלים יוצאים שונה כשמכינים אותם עם תכנית טורבו מאשר עם התכנית הרגילה, אבל זה כבר עניין של העדפה אישית ושל טעם. שאר הסימנים הם פשוט שילובים של השלושה - אפייה רגילה עם טורבו, גריל עם טורבו וכן הלאה.

אנלוגי או דיגיטלי?

יש מקרים שבהם פשוט יותר הוא גם וטב יותר והמקרה של התנור הוא בדיוק כזה. המלצתנו היא לרכוש תנור הפועל באופן אנלוגי שמצוייד במערכת פשוטה ואמינה יותר. מה עוד שלתקן תצוגה דיגיטלית דורש הובלה או הזמנת טכנאי לבית וכרוכה בהוצאה כספית.

בטיחות

אם ישנם ילדים קטנים בבית, או אם התנור ניצב בגובה נמוך, יש להקפיד כי דלת התנור עשויה משתי דלתות משמע שהתנור הוא בעל זכוכית המבודדות את החום באופן שבו לא מרגישים, בזמן שהתנור עובד, את החום בוקע מתוכו.

מתנקה מעצמו

הלהיט של השנים האחרונות ואם הייתם מספרים לנו לפני עשר או עשרים שנה שתנור יכול לנקות את עצמו, לא היינו מאמינים לכם. ישנן שתי שיטות – השיטה הראשונה נקראת קטליטי, בה דפנות התנור מצופות טפלון, מונעות מהשומן להדבק ובעצם שורפות אותו מייד. השיטה השניה נקראת ניקוי פירוליטי, בה צריכים להפעיל את התנור למצב ניקוי, התנור מתחמם לחום גבוה במיוחד, כ-500 מעלות, חום ששורף את השומן והופך אותו לאפר שניתן לניגוב לאחר מכן בקלי קלות.

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.