עיצוב

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

17/2/15

איים בזרם- 5 סיבות בעד ונגד אי במטבח

מה אומרת לכם המילה ״אי״? האם היא מזכירה לכם חופשה מפנקת בתאילנד? מילת שלילה? מה עם אי-מטבח, אותה המצאה שנראה שחדרה לחיינו יום אחד ומאז אין תהליך שיפוץ או בנייה שבו היא לא מוזכרת? אי-המטבח בעצם נמצא איתנו כבר משנות ה-50 של המאה הקודמת, כשהוא צובר פופולריות בעיקר החל משנות ה-80.

מה שמעניין הוא שעם השנים התפקיד של האי בחיינו משתנה גם בהתאם למעמד האישה ולשינויים באורח החיים שלנו. כשהוא התחזק בשנות ה-80 זה היה לכאורה על חשבון פינת האוכל שבמטבח, כחלק מהמגמה להפוך את המטבח לחדר פונקציונאלי ולאו דווקא עם האיכויות שלו כליבו של הבית, החדר הכי משפחתי ועוד. דווקא היום, האי לפעמים ממלא את הפונקציה ההפוכה. אז בואו נראה באמת האם כדאי או לא כדאי להשקיע באי במטבח? או במילים אחרות: To אי or Not to אי? עם תמי 4 במטבח כל המשפחה שותה יותר מים

בעד

תמי 4 של שטראוס מים הוא פריט חובה בכל מטבח 1. שמעתם כבר על המשולש הקדוש? לא, אני לא מתכוונת למשפט פיתגורס, אלא למשולש עבודה. (המשולש הקדוש הוא האב, הבן ורוח הקודש) אותה צורה דמיונית שנמתחת בין נקודות שונות במטבח כדי להגביר את הפונקציונאליות שלו. המשולש המטבחי הקלאסי שלנו כולל משטח עבודה, מקרר,תנור או כיריים. כאשר הקודקוד של משטח העבודה הוא בעצם האי - קל לנו יותר לדמיין את המשולש הזה ואז גם ההתנהלות שלנו במטבח תהפוך להיות יותר יעילה. 2. אי הוא בראש ובראשונה משטח עבודה נוסף. בעוד שאת השיש קל יותר למלא במכשירים שונים, כאן די ברור שהאי מוקדש למשטח עבודה ומקסימום לתוספת אחת - כיריים או כיור. 3. אפשר וכדאי לנצל גם את הדפנות של האי - להכניס בהן מדפים שקועים לספרי בישול או אפילו ארון או מגירות לתבלינים, סכו״ם, כלים - וככה לקבל מקום אחסון נוסף ונחוץ. 4. האי הוא הזדמנות להשתולל קצת עם העיצוב. גם במטבח הכי שמרני, לא נרים גבה אם משטח העבודה של האי יהיה עשוי מחומר שונה (למשל עץ) או מצבע שונה. זאת ההזדמנות שלנו לצאת מהקופסה! 5. אי הוא לא רק משטח עבודה - כמעט תמיד תראו סביבו שרפרפים או כסאות גבוהים. האי הופך מאוד בקלות ללב המטבח וללב הבית - כשהילדים מכינים עליו שיעורי בית, מפטפטים עם ההורים תוך כדי הכנת ארוחת הערב ואולי גם מתנסים בעצמם לראשונה בבישול.

נגד

עוד כתבה מהבלוג של תמי 4 שטראוס מים 1. אי במטבח יכול להיות דבר יקר. במיחד אם נרצה לנצל את כל האפשרויות כמו אחסון ועיצוב יצירתיים. אם נרצה להשתמש באי עבור כיריים או כיור, ייתכן שנצטרך גם לדאוג לתשתיות האלה וזה יכול להצריך עוד זמן עבודה של בעלי מקצוע. 2. האי הוא בעצם גוף זר וגדול באמצע המטבח - הוא תופס מקום וגם דורש מקום כך שאינו מתאים למטבחים בגודל מסוים, אפשר להיתקל בו והוא עלול להפריע לזרימה של החלל המתוכנן שלנו במטבח. 3. נכון, האי מספק לנו משטח עבודה נוסף וזה נפלא, אבל הוא גם מקום נוסף שיכול להתבלגן בקלות ובמהירות. ברגע שיש אי באמצע המטבח, מאוד מפתה להניח עליו את החלב שהשתמשנו בו לקפה או את המוצרים מהמכולת - ואז ייקח זמן רב עד שיגיעו ליעד שלהם במקרר. כשהם מונחים באמצע המטבח ולא בפינת השיש, הברדק יהיה אפילו יותר גלוי לעין ומעצבן. 4. אין מה לעשות - אי במטבח הוא קלישאה עיצובית. כמו בכל קלישאה, גם כאן אפשר לטפל בה באופן יצירתי ולהגיע לתוצאות מדהימות. אבל כדאי להיות מודעים לכך. 5. אי במטבח הוא קבוע וזו החלטה גדולה לקבל. לא מדובר בכריות למושב שאפשר להחליף כל חודש, או בסכו״ם בצבעים שונים. אם אתם לא בטוחים שאתם מוכנים להתחייבות כזו, אולי כדאי לחשוב על ״תחליף אי״ בדמות מדפים או משטח על גלגלים.

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.