עיצוב

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

20/4/15

לתפארת מדינת ישראל – מעצבים ישראלים מספרים מהו מטבח הישראלי בעיניהם

אולי יצא לכם לקרוא את זה פעם או פעמיים, אבל אין משהו ישראלי יותר מלהתאסף במטבח ולאכול. לרגל יום העצמאות החלטנו לצאת לדבר עם כמה מעצבים ישראליים מוכשרים ולבדוק מה מיוחד בעיניהם במטבח הישראלי, מה הם אוהבים לעשות איתו ואילו טיפים הם יכולים לחלוק איתנו ואיתכם מניסיונם.

ליאת הדס, אדריכלית פנים ומעצבת

-כמה מילים:

עבורי הבית הוא העוגן לחיים, מקום לחזור אליו ולהיטען בו כל פעם מחדש באהבה, זיכרונות ויופי. בית צריך לדבר אל כל החושים, ליצור את ההזדמנות להתרגש, לחוות ולהתענג על רגעים קטנים של נוחות ורווחה.

זו איכות החיים שאני שואפת אליה בחיי האישיים, ואת אותה איכות חיים אני מעניקה ללקוחותיי כשאני מתכננת ומעצבת עבורם חללי פנים וסביבות חיים.

-איך היית מגדירה את הסגנון שלך?

אני מאמינה באלגנטיות שבפשטות וחושבת שהפרויקטים שלי משקפים איכות ארץ ישראלית וסגנון חיים ים תיכוני של פתיחות וחמימות משפחתית .

במטבח ישראלי מושלם תמיד יש את בר המים של תמי4 שטראוס מים קרדיט לצילום: שי אדם ואביב קורט

-מה מיוחד בעיצוב מטבח לעומת עיצוב שאר חדרי הבית?

תכנון נכון של מטבח חייב להתייחס קודם כל לצרכים הפונקציונאליים וסגנון החיים של הלקוחות, מנסיוני (קרוב ל 14 שנה) לכל משפחה יש את העדפות התפעוליות וההרגלים שלה. לא פחות חשוב לתכנן מטבח אופטימאלי לעיצוב הכללי של הבית ולא להתעקש על טרנדים שלא בהכרח נכונים לתכנון הכולל של הבית, רק אז אפשר להתפנות לחומרים, טקסטורות וצורות.

-מה מייחד בעינייך את המטבח הישראלי ואיך זה מתבטא בעבודותייך?

המטבח הישראלי הוא לב ליבו של הבית, רגשית ופיזית. אנחנו רואים את זה גם כמגמה עולמית, הבישול ותרבות האוכל כבר מזמן גלשו מתחום הפעולה המשפחתית ההכרחית היומיומית לתחום האירוח והבידור. בהתאמה מיקום המטבח והחשיפה שלו לאזורים הציבוריים הפכו יותר ויותר מרכזיים. כל זה בתוספת התרבות היהודית והישראלית שתמיד סבבה סביב אוכל וארוחות משפחתיות ואנחנו מבינים למה זה החלל המושקע ביותר ברוב הבתים בישראל.

-טיפ אחד חשוב לעיצוב המטבח

אני אוהבת להכניס למטבח נשמה ולא להסתפק ברצף משטחים אטומים וקרים. ע"י שילוב של תצוגת כלים אהובים ויפים, אדניות תבלינים, תמונות על הקירות (לא רק בסלון) וישיבה נוחה שתמיד תזמין חברה.

עיצוב זה תמי4 ותמי4 זה עיצוב קרדיט לצילום: שי אדם ואביב קורט

טל בן זאב, מתכננת ומעצבת פנים

 

-איך היית מגדירה את הסגנון שלך?

אפשר לומר שהסגנון שלי הוא "מודרני אקלקטי" אבל אני אוהבת לחשוב עליו כעל סגנון "פתוח משתנה". אני לא כובלת את עצמי לסגנון אחד קבוע אלא אוהבת לשמוע את הפנטזיות של הלקוח ולזרום איתו בכל פעם אל חוויה עיצובית בסגנון אחר (זה כל הכיף במקצוע!). יחד עם זאת, תמיד דואגת לתת את טביעת היד וחותם האישי שלי בכל עבודה.

-מה מיוחד בעיצוב מטבח לעומת עיצוב שאר חדרי הבית?

לכל חדרי הבית יש פונקציה ברורה שהם ממלאים ולכל פונקציה יש את ה"חוקים" שלה ברמת הנדסת אנוש בסיסית לשימוש מיטבי. בעוד שבשאר חללי הבית ניתן להיות קצת יותר "גמישים" עם החוקים (כמובן תלוי איפה) אני חושבת שמטבח הוא אחד החללים בהם צריך לדבוק בחוקי הארגונומיה (הנדסת אנוש) ולהקפיד על "משולש הזהב" (מקרר, כיור, כיריים), גובה משטח עבודה, מעברים נוחים וחלוקה נכונה של חללי האחסון ומקום עבודה בהתאם לצרכי הלקוח. תכנון מטבח מותאם ללקוח מאפשר לו חווית שימוש מושלמת ונוחה ואני מאמינה שאני שחיים בחללים שמותאים להם במיוחד הם אנשים מאושרים, נינוחים וטובים יותר.

בכל מטבח מושלם ויפה יש בר מים של תמי4 שטראוס מים קרדיט לצילום: אלעד גונן

-מה מייחד בעינייך את המטבח הישראלי ואיך זה מתבטא בעבודותייך?

המטבח הישראלי הוא כמעט תמיד "לב הבית". אנחנו אמנם "עם הספר" אבל אנחנו גם מאוד מאוד "עם הבטן" ובארץ כולם אוהבים לבשל, לארח ובעיקר לאכול. המטבח הוא הפונקציה הכי פעילה בבית שסביבה סובב הכל. בעבודותי אני תמיד משלבת את המטבח באזור מרכזי בבית, פותחת וקושרת אותו לשאר פונקציות שימושיות כמו הסלון או כמו פינת המשפחה/משחקים. לא מזמן התחזקה המגמה העיצובית של וויתור על פינת האוכל, שרובנו משתמשים בה לאירועים מיוחדים או בארוחות שישי וחג ובשאר השבוע היא נשארת מיותמת, והכנסת המטבח עם שולחן אוכל מכובד עוד יותר פנימה אל מרכז הבית. אני אוהבת שמשתמשים בכל חללי הבית כל הזמן ולכן אוהדת את המגמה ומקדמת אותה בכל תכנון חלל אפשרי.

-טיפ אחד חשוב לעיצוב המטבח

אחד הטיפים החשובים בעיני בעיצוב מטבח הוא לעשות עם הלקוח חקירה מעמיקה אודות הרגלי השימוש והעבודה שלו במטבח ולעבור אחד אחד על כל הפריטים והכלים שיש ברשותו כדי שניתן יהיה לתכנן מראש ולמצוא מקום נח ונגיש לכל דבר. פתרונות האחסון והשימוש בתחום המטבחים הולכים ומשתכללים מדי שנה ועולים על כל דמיון. הכי מאכזב לתכנן מטבח יפה ולגלות בדיעבד שלא חשבנו על מקום לבלנדר או למכונת קפה.....

סקוט טלמון, מעצב פנים

-כמה מילים:

אני מתמחה בפרויקטים מסחריים ופרטיים בארץ ובחו״ל ומאמין בגישה קשובה לרצונותיו של הלקוח תוך ניצול אופטימלי של תקציב הפרוייקט.

-איך היית מגדיר את הסגנון שלך?

אנשים בדרך כלל מגיעים אליי על זמך עבודות שלי שראו, אבל בעיקר חשוב לי שהסגנון והאופי של הלקוחות ישתקפו בעיצוב הבית שלהם. אני משתדל ליצור סגנון שהוא מעבר לטרנדים ןלשם כך מערבב ומשלב מודרני עם קלאסי, חדש וישן - כך התוצאה היא יותר אישית ומעניינת.

-מה מיוחד בעיצוב מטבח לעומת עיצוב שאר חדרי הבית?

מטבחים הם בראש ובראשונה חלל עבודה, ואצל הרבה משפחות זה חלל שעובד קשה מאוד. המטבח חייב להיות מתוכנן כך שיהיה פונקציונאלי ופשוט יעבוד, ושיהיה קל לתחזק אותו.

-מה מייחד בעינייך את המטבח הישראלי ואיך זה מתבטא בעבודותייך?

תרבות האוכל מאוד חזקה בישראל ואנשים אוהבים לאכול ולבשל כך שהמטבח הופך ללב הבית. חשוב שיהיה הרבה שטח אחסון, משטחי עבודה בשפע ומקום נוח לאסוף ולהניח מצרכים לקראת הבישול.

 בכל מטבח מושלם ויפה יש בר מים של תמי4 שטראוס מים קרדיט לצילום: באדיבות סקוט טלמון

-טיפ אחד חשוב לעיצוב המטבח

בישראל יש לנו המון אור וגם המון חול ואבק. אני מעדיף להשתמש בצבעים בהירים בארונות ובמדפים במטבח כי האבק יותר בולט על משטחים כהים. גם כשבוחרים שיש או משטח עבודה אחר כדאי להתרחק מצבעים חלקים ולבחור משטח שיש לו דוגמה ״גרגירית״ או עם נקודות וכו׳ - כך לא כל פירור אבק יבלוט לעין.

עדי קליין, אדריכלית פנים ומעצבת בעלת סטודיו דולו

-כמה מילים:

האני מאמין שלי כמעצבת שמתמחה במגזר הפרטי ובמשרדים - שניהם מקומות בהם אנשים מבלים את כל זמנם, הוא לייצר חללים שיכילו את הלקוחות שלי, מכאן החקר של הלקוח, האהבות והצרכים שלו, הוא שמאפשר לנו בכל פעם מחדש לייצר פרויקטים חדשנים, אחרים שמותאמים ספציפית ללקוח שלנו גם אם הוא אדם פרטי וגם אם הוא משרד. מכיוון שאין עבודה אחת דומה למשניה והמטרה המרכזית היא לייצר ״תחושת הכלה״ - חלל שעוטף ומייצר בית עבור משפחה אחת. השליחות היא לייצר חללים שבני אדם (הלקוחות שלנו) מבלים בהם הרבה שעות - ומכאן לעולם לא יהיה פרויקט אחד דומה למשנהו - לכל לקוח צרכים אחרים שגורמים לתחושת העטיפה והבטחון הזה ותפקדנו כסטודיו לעזור ללקוח לגלות אותם, להכיר אותם ולתרגם אותם לעיצוב.

-איך היית מגדירה את הסגנון שלך?

בראש ובראשונה המטרה שלנו היא לייצר את תחושת העטיפה והביטחון שיגרמו ללקוחות להרגיש טוב בבית, להרגיש שהבית מכיל אותם ואת הצרכים שלהם. עם זאת כן ניתן לראות קו ברור בן כל העבודות שלנו: קוים, פרטים נקיים (אם בסגנון הכפרי ואם במודרני), שימוש מיטבי באור כמשאב תכנוני, הכנסת החוץ אל תוך חלל הפנים כשמתאפשר, שימוש בחומרים טבעיים, צבעוניות וחום.

-מה מיוחד בעיצוב מטבח לעומת עיצוב שאר חדרי הבית?

המטבח הוא לב ליבו של הבית. כמטפורה ללב הפועם בגוף האדם, זה המקום בו הדופק של בני הבית מורגש בעוצמה הגבוהה ביותר. המקום אליו מנוקזים הצרכים הספציפיים, המקום המנחם ומקום המפלט. כל תכנון חלל מגורים מתחיל אצלנו בסטודיו במיקום ובצורת המטבח. לעיתים המטבח ללא קירות במרכז החלל הציבורי, לעיתים הוא כמעט וסגור בקו דמיוני של חדר - סוג ההעמדה הזו - היא שיקוף ישיר לאופי של בני הבית ולצרכים שלהם.

קרדיט צילום: עוזי פורת ותמר גוז׳נסקי ושרון קנה קרדיט צילום: עוזי פורת ותמר גוז׳נסקי ושרון קנה

-מה מייחד בעינייך את המטבח הישראלי ואיך זה מתבטא בעבודותייך?

אני מרגישה שהמטבח הישראלי מאוד נועז. לכל כלל יש יוצא מן הכלל. כשאנחנו בוחנים העמדה של מטבח בשלב הראשוני של התכנון, הוא יכול להופיע כמעט בכל פינה בחלל הציבורי בתצורות שונות ובייצור אופי שונה. הדגש התכנוני היחידי שמנחה אותנו הוא מציאת מקום ״לקיר הגבוהים״ הקיר בו מרוכזים כל האלמטים תופסי הנפח במטבח - מקרר, מזווה, תנורים וכיב׳. בשיטה זו שאר המשטחים (ולא משנה אם יש קיר מאחוריהם או שהם מנותקים כאי צף בחלל) לא עמוסים ומתקבלת תחושה של נקיון ויזואלי.

-טיפ אחד חשוב לעיצוב המטבח

טיפ אחד לעיצוב המטבח: לעולם לא לשכוח את הפרקטיות! עיצוב נכון חייב לשמור גם על נוחות העבודה במטבח כערך עליון, בסופו של יום שם נבלה את מרבית הזמן שלנו בבית.

Tami4 bubble bar קרדיט לצילום: עוזי פורת ותמר גוז׳נסקי ושרון קנה

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.