לשתות יותר

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

10/4/14

מבעבע לחג שמח במיוחד

פסח הוא חג היין. העובדה ששותים ארבע כוסות יין במהלך ליל הסדר, גורמת לכל עם ישראל לרכוש בקבוק יין אחד לפחות, גם אם זה הבקבוק היחידי שהמשפחה קונה במהלך השנה.

לרוב, אולי בגלל יין הקידוש המתוק שצבעו אדום, עם ישראל ממשיך ללגום יין אדום בארוחת החג ולרוב בלי סיבה מיוחדת, רק כוחו של הרגל. חג הפסח הוא כידוע חג האביב. מזג האוויר מתחיל להתחמם ואפשר להצטייד ביינות לבנים וכמובן ביינות מבעבעים וצוננים שתמיד משרים אווירה שמחה ויוקרתית יותר. את הלכות החג אפשר להמשיך לעשות עם יין אדום, אם קשה לשנות הרגלים, אבל לפתוח בקבוק מבעבע, כשכל האורחים מתכנסים לפני שמתחילים את ארוחת החג, יהווה שינוי מרענן לליל הסדר או בכלל לחג שני. הבאנו לכם שלוש המלצות לבקבוקי יינות מבעבעים וכשרים בכמה דרגות מחיר שונות, שיתאימו לכל כיס, חג שמח.

מראה ייחודי לצד הבאבל בר המעוצב של תמי4

ירדן רוזה 2008 של יקב רמת הגולן

ירדן רוזה 2008 של יקב רמת הגולן הוא פרטנר מצוין למגוון גדול של מאכלים, בין אם הם פשוטים או מתוחכמים כמו דגים ועוף צלוי. צבעו הורדרד מקנה לו מראה ייחודי שיתחבב על רבים וישרה אווירה יוקרתית על שולחן החג. היין מופק מ- 70% ענבי שרדונה ו- 30% פינו נואר שגודלו בכרמים הממוקמים בגובה רב בצפון רמת הגולן והוא מיוצר בדקדקנות אך ורק על פי השיטה המסורתית, הכוללת בציר ידני, סחיטת אשכולות שלמים ותסיסה שנייה בבקבוק והוא התיישן על משקעי השמרים בבקבוק למשך חמש שנים. מחיר מומלץ לצרכן: 140 שקלים.

לעמוד היינן באתר היקב

טפרברג ברוט 2012

לאחר הבציר והתסיסה הראשונית יין הטפרברג ברוט מועבר להתיישנות של ארבעה חודשים בחבית עץ אלון צרפתי ולאחר מכן עובר תסיסה שנייה עם מעט סוכר ענבים ושמרים ליצירת התסיסה האלכוהולית. היין המבעבע של היקב הוותיק (שהוקם בשנת 1870על ידי זאב טפרברג בעיר העתיקה של ירושלים) מורכב מ-90% ענבי שרדונה ו-10% פרנץ קולומבר והוא בעל גוף קל ובועות קטנות ומרעננות עם סיומת מתוקה ומאוזנת ומתאפיין בארומה ייחודית. היין יתאים גם לערב ליל הסדר וגם כמובן לחג השני. מחיר לצרכן : 69 שקלים.

עוד המלצה מעולה מהבאבל בלוג של תמי4 [one_half ] עוד המלצה מהבאבל בלוג של תמי4

JaumeSerra Brut

הקווה הספרדית הכשרה והמבעבעת של ג'ום סרה ברוט מגיעה מפנדס בספרד, אחד מאזורי היין הגדולים של חבל קטלוניה המתמחה בגידול זני ענבים לבנים. היא מורכבת מזני אקאבאו (50%), פארלדה (35%) וקסארלו (15%). הענבים נבצרו בבציר ידני, וכל זן הוכנס בנפרד למיכלי נירוסטה לתסיסה מבוקרת. לאחר התסיסה במיכלים מערבבים בין זני הענבים ומעבירים לבקבוק לתסיסה שניה עם השמרים תוך שימוש בשיטה המסורתית. מחירה הנוח הופך אותה לכזו שאפשר ללגום במהלך החג כולו, באחר צהריים בים או אפילו בפיקניק של חול המועד. מחיר מומלץ לצרכן 30 שקלים.

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.