לשתות יותר

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

3/3/16

מומחית מסבירה: כך מבטיחים את איכות המים של מכשירי תמי4

בדיקות קפדניות לפני יציאת ברי המים אל השוק וביקורים בבתי הצרכנים. ד"ר עירית וייזר, מנהלת המכון למיקרוביולוגיה שמלווה את "שטראוס מים" כבר 17 שנה, מסבירה את כל מה שאתם צריכים לדעת על איכות המים שאתם שותים. השורה התחתונה: המים טובים וראויים לשתייה.

רוצים ליהנות ממים איכותיים וצוננים? למבצע קיץ לחצו כאן

הכי טוב לשתות את המים של תמי4 רבים שואלים איך "שטראוס מים", דואגת כבר שנים לאיכות המים של ברי המים שנמצאים אצל רבבות בבית ובמשרד. כבר 18 שנה שהחברה מלווה באופן צמוד על ידי המכון למיקרוביולוגיה של מזון ומוצרי צריכה שבנשר, בניהולה של ד"ר עירית וייזר.   מדובר במעבדה המוכרת על ידי משרד הבריאות ומוסמכת על ידי הרשות הלאומית להסמכת מעבדות, שתפקידה לבצע בדיקות מיקרוביאליות לכל ברי המים של החברה, ולוודא שהם עומדים בתקן המחמיר של משרד הבריאות למערכות סינון וטיהור של מי שתייה. "אנחנו מבצעים בדיקות בכל מכשיר חדש שיוצא לשוק כדי לוודא שהוא מתאים לדרישות התקן 1505 של משרד הבריאות. תקן מחמיר מאוד ביחס לנהוג בארצות הברית ובאירופה", מסבירה ד"ר וייזר, העומדת בראש המעבדה.   העבודה בתחום ביקורת האיכות של המים מתבצעת לא רק בין כותלי המכון בנשר. אותו תקן 1505 של משרד הבריאות שכבר הזכרנו, דורש לבדוק את ברי המים גם במעבדה וגם בבתי הצרכנים. "אנחנו מגיעים לבתי הצרכנים באופן יזום ממש לפני החלפת הסנן ומנורת ה-UV. שם אנחנו בודקים את המכשירים ואת תפקודם, ומוודאים שאיכות המים נשמרת לאורך זמן", מוסיפה ד"ר וייזר. קחו כוס מים של תמי4

"הכי חשוב שהמים לא יכילו גורמים שעלולים לסכן את בריאות הציבור"

המים הנקיים והטעימים של תמי4 שכולם אוהבים לשתות אז מה בעצם מסתתר מאחורי אותו מונח "איכות המים"? מהו הדבר שהכי חשוב לוודא, כדי להבטיח שהמים שאנחנו צורכים יהיו ראויים לשתייה? התשובה קצרה וברורה. "המדד החשוב ביותר לאיכות המים הוא שהם לא יכילו גורמי סיכון", מסבירה ד"ר וייזר. "למשל חיידקים אינדיקטוריים צואתיים, שעלולים לסכן את בריאת הציבור".   אחד המונחים שעולים בשיח על איכות המים הוא "ספירת חיידקים כללית", עליו אנחנו שומעים לעתים בתקשורת. מדובר בחיידקים שאפשר למצוא בכל סביבה בחיינו, לרבות מוצרי מזון ושתייה בהם ירקות, מזון תינוקות, וכמובן גם מים. ארגון הבריאות העולמי ערך מחקרים רבים על מים, וקבע חד משמעית כי הספירה הכללית אינה מהווה גורם מסכן במי השתייה.   בתקנים המתייחסים למי שתייה בארה"ב ובמדינות שונות באירופה, כלל אין התייחסות לנושא הספירה הכללית, מתוך הבנה שאין לכך השפעה על בריאות הציבור. בתקן הישראלי המחמיר יותר, שאותו כבר הזכרנו, נקבע רף מקסימאלי של לספירת חיידקים כללית שעל ברי המים השונים לעמוד בו. ב"שטראוס מים" עומדים בתקן הזה. כדי להדגים את הנושא, ד"ר וייזר משתמשת במזון התינוקות ומסבירה כי "התקן המותר למזון תינוקות, שזו אוכלוסייה בעלת רמת סיכון גבוהה עומד על 5,000 חיידקים לגרם". במדידות של רמת החיידקים במים לא מתגלים בדרך כלל יותר מכמה מאות חיידקים, כך שמדובר במספרים שבהחלט עומדים בתקן הישראלי המחמיר.   עכשיו, אחרי כל מה שסיפרנו לכם, אתם כבר יכולים לקבוע בעצמכם, כי ב"שטראוס מים" עושים הכל כדי להבטיח את איכות המים של המכשירים. אבל אם בכל זאת נותר בכם ספק קטן, ניתן למומחית שלנו לסכם.   "אנחנו מלווים את 'שטראוס מים' מזה 17 שנה, ובודקים כל מכשיר ומכשיר שיוצא לשוק", מזכירה ד"ר עירית וייזר מהמכון למיקרוביולוגיה. "אני יכולה לומר בבירור, שכל המכשירים של 'תמי 4' שנבדקו על ידנו מתאימים לדרישות התקן של משרד הבריאות, ואין לי ספק שהמים ראויים לשתייה".

ברי המים של תמי4 עכשיו במבצע קיץ! לחצו לפרטים

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.