לשתות יותר

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

4/1/15

משקאות זריזים לחורף חם

בני אדם מתחלקים לשניים: אלה שאוהבים את החורף, ואלה שלא מבינים מהחיים שלהם. מה יכול להיות טוב יותר מלהקשיב לגשם יורד, לראות הבזקי ברקים, לספור את השניות עד לרעם... ואז להתכרבל טוב טוב עם הפוך, להרים את הרגליים ולצפות בטלוויזיה עד שאתה נרדם לקול שיר הערש שהגשם מנגן לך? אני יודע מה יותר טוב. לעשות את כל זה עם כוס שוקו מהביל ביד.

אז איפה בעצם הבעיה? או, טוב ששאלתם. למי יש כוח לקום מהספה אחרי שכבר נשכבת עליה, ועוד להתחיל להרתיח מים, למדוד כמה אבקת קקאו לשים, כמה חלב (יותר מדי זה יהיה קר, פחות מדי והשוקו יוצא מריר), כמה סוכר, להוציא מהארון חבילת מרשמלו, להיזכר שבעצם אין לך מרשמלו, לקלל, להבין שבלי מרשמלו כל השוקו הזה לא שווה, לקלל שוב, לומר לעצמך שבעצם בכלל לא רצית שוקו ולשקוע שוב לספה, ממורמר? לא לי, זה בטוח.

דחיינות (אני יודע, אין בעברית תרגום יותר טוב לProcrastination ) זו מחלה. חוקרים רבים כבר ניסו לחקור אותה לעומק, אבל החליטו שמחר יהיה יום טוב יותר למחקרים, הרי היום יום כל כך יפה, ולמי בכלל יש כוח.. בקיצור, הבנתם. יש הרבה אנשים בעולם שהמוטו שלהם (בהנחה שיש להם כוח לחשוב על מוטו) הוא: למה לדחות למחר את מה שאפשר לדחות למחרתיים?

גם אני כזה. לפעמים, כשיש לי כוח. לפעמים אפילו כשאני כותב אני לא מצליח להתגבר על זה, זה קורה לי בדרך כלל כשפתאום צץ לי איזה משהו מעניין אחר ולרוב אני אפילו לא מסיים לכתוב את ה...

אבל אני רוצה להשתנות. באמת. אז נכון, זה לא יקרה מהיום למחר, או מחרתיים, אבל השינוי בהחלט בדרך. אז החלטתי שבמקום להתלבט כל פעם אם יש לי כוח להכין שוקו או לא, אני פשוט אכין מראש כמות, אחלק למנות ואז בכל פעם שיתחשק לי שוקו חם- רק להוסיף מים. עכשיו נשאר רק העניין הזה של לקום וללחוץ כל כפתור המים החמים.. מתי מישהו ימציא לזה שלט או משהו?

מושלם עם מים חמים ממכשיר התמי4

מתכון לשוקו:

100 גר' אבקת קקאו

200 גר' אבקת חלב

50 גר' אבקת סוכר

150 גר' מרשמלו חתוך לקוביות קטנות

מערבבים את כל המרכיבים בתוך צנצנת אטומה. כשרוצים שוקו, פשוט שמים כפית גדושה בתוך כוס ומוסיפים מים רותחים, זה הכל.

מתכון לסיידר:

50 גר' מקלות קינמון שבורים

150 גר' תפוח מיובש קצוץ

50 גר' ג'ינג'ר מיובש קצוץ

מערבבים הכל בצנצנת אטומה. כשמתחשק סיידר תפוחים חם, שמים כף של התערובת בתוך הכוס ומוסיפים מים רותחים. אפשר להוסיף קצת ברנדי, אם בא לכם להתפרע.

רק להוסיף מים רותחים ממכשיר הבאבל בר

בונוס- מתכון לסנגריה חמה

נכון תמיד אומרים לבשל עם היין שאתם שותים? אז זהו, שזו טיפה הגזמה. הרעיון בסנגריה הוא משקה על בסיס יין עם טעמים חזקים של תבלינים. אז נכון, אם היין לא יהיה טוב גם התוצאה הסופית לא תהיה טובה, אבל לא חייבים לבשל עם היין הכי יקר שמצאתם.

אם חם מידי, מוסיפים מעט מים קרים וצלולים ממכשיר תמי4

בקבוק יין אדום אחד

גרידה מחצי לימון

5 גרגרי ערער (לא חובה)

3 גרגרי פלפל אנגלי

3 גרגרי פלפל שחור

1 מסמר ציפורן

1 מקל קינמון

2 כפות סוכר

1 תפוז חתוך לקוביות עם הקליפה

1 תפוח חתוך לקוביות קטנות

שופכים שלושה רבעים מהבקבוק לסיר (למה שלושה רבעים? כי כל האלכוהול מתאדה בבישול, אז נשמור חלק מהיין ונוסיף בתום הבישול) ומוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהתפוח. מבשלים על אש בינונית עד לרתיחה. מוסיפים את התפוח ואת היין שנשאר ומכבים את האש. מגישים חם.

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.