אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

24/1/16

אל תפספסו: ארוחת החג שתעשה לכם את ט"ו בשבט

עם נציגות נאותה לשבעת המינים, החלטנו לפנק אתכם במתכון שימלא לכם את הבית בניחוח חורפי וחם

  מאכלי ט"ו בשבט הם לרוב צלחת גדושה בפירות יבשים. וזהו. אבל אם אתם רוצים להיכנס באמת לרוח החג ולהכין ארוחת מלכים שתפתיע את האורחים, לכו על תבשיל חורפי חם שימלא את הבית בניחוחות וגם ישתלב באופי העונתי של החג הקסום הזה.   תמי 4 מזמינה אתכם להתאהב במים מחדש תבשיל חורפי אמיתי ניתן להכין מהרבה חלקים אבל יש חלק אחד שטיפה מזניחים וחבל- אסאדו. אסאדו הוא אמנם לא עונתי, אבל היחס אליו בהחלט צריך להיות כזה. הרי אין לנו חשק בקיץ, כשחם ולח, לעמול על תבשיל שייקח מספר שעות להכין ובסופו לקבל קדירה של בשר עשיר ומהביל. לא, לקיץ זה בהחלט לא מתאים. לחורף, לעומת זאת, אין הרבה תבשילים שמתאימים יותר. אסאדו טוב ניתן להשיג בקצביות, ואפשר למצוא גם בסופרים. לבשר אסאדו אמור להיות צבע אדום עמוק, מכיוון שזה שריר שזז כל הזמן. הוא מתאים ביותר לתהליכי בישול ארוכים במיוחד, במהלכם הבשר יתבשל לאט לאט, יוציא את כל הטעמים ובסופו של דבר ממש יתפרק מהעצם.   יתרון נוסף של אסאדו בבישול ארוך הוא שתוך כדי הבישול עם העצם, גם היא מוציאה טעמים נהדרים אל תוך התבשיל. בסיום הבישול ניתן להגיש את התבשיל כמו שהוא עם העצם. הבשר הטעים פשוט יתפרק מהעצם בנגיעה של מזלג, או אפילו אצבעות, למי שממש בעניין. תמי 4 מזמינה אתכם לשתות כוס מים לכבוד ט"ו בשבט, המתכון שהחלטתי להכין יכלול מספר מוצרים שקשורים לחג. ולא, לא רק פירות יבשים. החלטתי ללכת עד הסוף, לכיוון הקלאסי של החג ולהביא מתכון בו יש נציגות לכל אחד משבעת המינים. טוב, חוץ משעורה, שבאמת התאמצתי, אבל לא הצלחתי למצוא איפה אפשר להכניס. אז מי שממש רוצה יכול לקשט את הצלחת בגבעול של שעורה.    

אסאדו, קרעי פסטה וירקות חורפיים   מרכיבים:

תמי 4 מזמינה אתכם להתאהב במים מחדש   - 4 חתיכות אסאדו יפות - בצל לבן אחד, חתוך לחצי - 2 גזרים גדולים, חתוכים לחצי - ראש שום אחד, חצוי - 1 כרישה קטנה, חצויה - 3 גבעולי סלרי שלמים - 6 תאנים מיובשות (תאנים) - חצי בקבוק יין אדום (ענבים) - כוס מיץ רימונים טרי (רימונים) - 3 כפות סילאן (תמרים) - 5 גרגירי פלפל שחור - עלה דפנה - מים - מלח - שמן זית (זיתים)  

הכנה:

  מחממים סיר עם תחתית כבדה על אש גבוהה ומעט שמן זית. מניחים את האסאדו בסיר וצורבים אותם היטב מכל הצדדים עד לקבלת גוון חום כהה. מוציאים את הנתחים ומכניסים את הירקות. צורבים גם את הירקות עד להשחמה. מכניסים את הבשר בחזרה ושופכים את היין לסיר. בעזרת כף עץ מגרדים את תחתית הסיר על מנת לשחרר את כל מה שנדבק ונותנים ליין לרתוח במשך חמש דקות על מנת לאדות את האלכוהול. מוסיפים את התבלינים, התאנים והסילאן ויוצקים מים עד לכיסוי. מביאים להרתחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר. מבשלים במשך כשלוש שעות ומדי פעם מערבבים. כאשר הבשר נפרד בקלות מהעצמות התבשיל מוכן. מתקנים תיבול. מסננים מהנוזלים (שומרים אותם) ומפרידים את הירקות והעצמות מהבשר.  

מרכיבים לשאר המנה:

  - בצל ירוק פרוס לפרוסות דקות - גזר בינוני חתוך לקוביות קטנות - חופן גדול של אפונת גינה טרייה - קרעי פסטה (ניתן להכין פסטה לבד, אבל אפשר פשוט להשתמש בדפי לזניה) - בשר מהתבשיל - נוזלי בישול של הבשר תמי 4 מציעה את המים האיכותיים ביותר  

הכנה:

  מחממים מחבת עם מעט שמן על אש בינונית. במקביל מרתיחים מים בסיר בשביל הפסטה. מטגנים את הגזר עד שהוא משנה את צבעו לכתום עמוק ומוסיפים את הבצל והאפונה, מערבבים במשך כדקה, מוסיפים את הבשר ונוזל הבישול ומנמיכים את האש. מכינים את קרעי הפסטה וכשהם מוכנים מוציאים אותם ישר למחבת. מגבירים את האש ומצמצמים את הנוזל עד למרקם של רוטב עשיר. מגישים ואוכלים מייד. בתיאבון

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.