אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

21/8/14

ארוחת בוקר המושלמת, או איך להכין גרנולה בבית?

יש מאכלים שפשוט פשע לקנות אותם מוכנים.טחינה למשל, הרי כל כך קל לקחת טחינה גולמית ולהכין ממנה טחינה נהדרת. עוד מאכל שפשוט חבל לא להכין לבד הוא גרנולה, שום דבר לא ישתווה לגרנולה שתכינו לבד בבית, לא תאמינו כמה קל להכין אותה במטבח הביתי.

אחרי כמה פעמים שתתנסו זה ייהפך למשחק ילדים ממש. תוכלו להכין את הגרנולה המושלמת עבורכם, מתוקה בדיוק כמו שאתם אוהבים, מכילה את חומרי הגלם הכי טובים ובדיוק בכמויות שאתם אוהבים וכמובן שהרבה יותר זולה מהגרנולה המוכנה שבחנויות הבאנו לכם שלושה מתכונים לשלוש גרנולות. אפשר כמובן לשחק בין המתכונים, להוסיף "צ'ופרים" שאתם אוהבים ולהבין לאחר ההכנה אם אתם רוצים להוסיף לגרנולה עוד משהו. לאחר מכן אפשר רק להוסיף יוגורט, חלב רגיל או סויה או אפילו לנשנש אותה כמו שהיא.


מי שיש לו את בר המים של תמי4 אוהב לחיות נכון ובריא

גרנולה מרובת טעמים

הרבה אגוזים מסוגים שונים, קינמון וסירופ מייפל אמיתי מייצרים גרנולה מאוד ייחודית

מצרכים (בערך ל-30 מנות):

אופן הכנה:

חממו תנור ל-170 מעלות והכינו שתי תבניות עם נייר אפייה. בקערה גדולה ערבבו שיבולת שועל, גרעיני חמניות, שקדים, אגוזי מלך ופקאן. בסיר מזגו סוכר, מייפל, דבש, מלח, שמן, קינמון ותמצית וניל. חממו מעל אש בינונית וערבבו היטב עד לאיחוי כל המרכיבים (וודאו שהסוכר יימס היטב). שפכו את תערובת התבלינים מעל לתערובת שיבולת השועל והאגוזים וערבבו היטב. הניחו את התערובת בשתי תבניות התנור והכניסו לקלייה, עד שהתערובת קריספית וחומה, בערך כ-20 דקות, ערבבו את התערובת בזמן הקלייה פעם אחת, כדי שתיקלה היטב. הוציאו את תבניות התנור וצננו את הגרנולה, פזרו מעליה את הצימוקים וערבבו היטב, אכסנו בצנצנת אטומה.


בריאות היא חלק מאורח החיים של באבאל בר של תמי4

גרנולת פקאן וחמוציות מיובשות

מי שחובב פקאן רציני מוזמן להוסיף כמה פקאן שרק ירצה כדי לייצר לעצמו את הגרנולה המושלמת, את הגרנולה הזו לא אופים בתנור.

מצרכים: (ל-30 מנות בערך)

אופן הכנה:

מעל אש בינונית חממו את השמן בסיר גדול, הוסיפו את שיבולת השועל וערבבו היטב במשך חמש דקות נוספות מעל האש, עד ששיבולת השועל נהפכת לחומה וקריספית. פזרו את שיבולת השועל על נייר אפיה כדי שתצטנן. באותו הסיר המיסו את החמאה, הוסיפו את הדבש ואת הסוכר החום ובשלו תוך כדי עירבוב תמידי עד שהתערובת מתחילה לבעבע, החזירו את השיבולת השועל לתוך הסיר עם החמאה, ערבבו היטב ובשלו במשך חמש דקות נוספות, הורידו את הסיר מהאש ופזרו את התערובת שוב מעל נייר האפייה לצינון. כשהתערובת הצטננה פזרו את אגוזי הפקאן והחמוציות המיובשות מעל, ערבבו מעט ומיזגו את הגרנולה לתוך כלי אטום.


ליד כוס מים מבר המים של שטראוס מים שלכם, זוהי מנה מושלמת

גרנולה של שוקולד מריר, צימוקים וחמאת בוטנים

במיוחד למי שאוהב את הגרנולה שלו מתוקה במיוחד, ילדים כמובן ימותו עליה.

מצרכים: (ל-30 מנות בערך)

אופן הכנה:

חממו תנור ל-170 מעלות הניחו נייר אפייה בתבנית ושמנו אותה. בסיר קטן מעל אש קטנה חממו סוכר, חמאת בוטנים, דבש, חמאה ותמצית וניל עד לאיחוי מלא של המצרכים, הורידו מהאש וצננו. ערבבו בקערה גדולה שיבולת שועל, קינמון ומלח, הוסיפו את תערובת הסוכר והחמאה וערבבו עד שהתערובת תכסה היטב את שיבולת השועל, ערבבו פנימה שוקולד צ'יפס, צימוקים ושקדים. מזגו את התערובת לתבנית האפייה המשומנת ואפו בתנור 15-20 דקות, ערבבו את התערובת לאחר 10 דקות אפייה. צננו ומזגו לתוך מיכל אטום.

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.