אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

17/6/14

דברים טעימים מפירות הקיץ

השווקים מלאים כעת בשפע של פירות קיץ מעולים במחירים נוחים וזה הזמן להפיק מהם המון דברים טעימים ומיוחדים שיכולים להיות מוגשים כקינוח חגיגי או בניחותא עם הקפה של אחר הצהריים.

להגיש עם כוס קפה חם ממכשיר התמי 4

קרמבל דובדבנים

הדובדבנים יצאו בשבועות האחרונות מתוך קופסאות הפלסטיק הממותגות והיקרות, אל תוך ערמות גדולות, בוהקות ואדומות בדוכני השוק, אז למה אתם מחכים?

מצרכים:

אופן הכנה:

חממו תנור ל-190 מעלות

המסו את החמאה על מחבת או במיקרו וערבבו בקערה עם החומרים היבשים (שיבולת שועל, קמח, סוכר חום ומלח) עד שמתקבל בצק שנוח לעבוד איתו. הדקו שני שליש מהבצק אל תחתית תבנית בגודל 20 ס"מ תוך כדי פיזור הבצק בעובי שווה. פזרו את הדובדבנים המגולענים מעל לתחתית הבצק, גם כן באופן שווה, לאחר מכן פררו את יתרת הבצק מעל לדובדבנים. אפשרי גם לגרר את הבצק באמצעות פומפיה גסה. אפו את הקרמבל במשך 40-45 דקות, עד שהחלק העליון משחים קלות. הגישו חם או בטמפרטורת החדר. שימו לב! הקרמבל לא נחתך כמו פאי רגיל, עדיף לערום אותו באמצעות כף גדולה על גבי צלחת ההגשה האישית.
נהדר עם כוס תה חם ממכשיר הבאבל בר

עוגיות שוקולד צ'יפ לבן ומשמשים טריים

אמנם ערכם של הגוגואים קצת ירד בקרב הילדים (וחבל) אבל המשמש הוא עדיין להיט קיץ אמיתי. קבלו מתכון קליל לעוגיות נהדרות שכייף לנשנש.

המצרכים:

אופן הכנה:

ערבבו את כל החומרים היבשים (קמח, אבקת סודה לשתיה, מלח וקפה נמס) בקערה גדולה עד לאיחוד.

הוסיפו את השוקולד ואת המשמשים והמשיכו לערבב. בקערת המיקסר הניחו את החמאה ואת הבצק והפעילו את המיקסר במהירות בינונית למשך חמש דקות עד שהתערובת חלקה ואחידה בצבעה. הוסיפו את הביצים בהפרשים של 2 דקות אחת מהשניה ולאחר מכן הוסיפו את הווניל. המשיכו בפעולת המיקסר כדקה נוספת עד לאיחוי מלא. הוסיפו לקערת המיקסר במהירות נמוכה את המצרכים היבשים בשלושה שלבים, כשליש בכל פעם, עד לאיחוי מלא. הכניסו את התערובת שנוצרה לקירור לשעה לפחות, כך יהיה קל יותר לעבוד איתה. חממו את התנור ל-180 מעלות. ובעזרת שתי כפיות צרו עוגיות על תבנית עם נייר אפייה. שימו לב, צורת העוגיות לא חשובה, והן בעצם צריכות להיות גבעות קטנות של בצק, בזמן האפייה הן יקבלו את צורתן. אפו את העוגיות כ-15-18 דקות כשהעוגיות מוזהבות בצדדים, אך רכות במרכז. צננו והגישו.
נפלא עם כוס מים מבר המים תמי4

לחם מנגו

מנגו הוא אחד מפירות הקיץ שמאגד סביבו מעריצים מושבעים. לחם המנגו הזה הוא מתכון למשהו שבין עוגה ללחם, מעולה לאכילה כמות שהוא, או עם חמאה או ריבה בצד.

מצרכים:

אופן הכנה:

חממו תנור ל-180 מעלות ושמנו מעט שתי תבניות אינגליש קייק או תבניות לחם

בקערה ערבבו קמח, אבקת סודה, מלח וקינמון. בקערה נפרדת ערבבו חמאה, שמן וסוכר וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית. ערבבו את הביצים לתוך התערובת האוורירית, ביצה אחת בכל פעם והוסיפו את הווניל. הוסיפו את התערובת האוורירית לתערובת החומרים היבשים, ערבבו היטב והוסיפו את שאר המצרכים (מנגו, צימוקים, אגוזי מלך, קוקוס) ערבבו קלות עד לאיחוי מלא. מיזגו את התערובת לתבניות ותנו לה לנוח כ-20 דקות. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-50-60 דקות ובידקו שקיסם שהוחדר למרכז הלחם, יוצא יבש. צננו מעט, פירסו לפרוסות והגישו.

בתאבון

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.