אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

23/11/14

הביאו את תבשילי הקדרה

עכשיו, כשהחורף מתקרב, הגיע הזמן לרענן את המטבח לטובתו. הפעם על הפרק, תבשילי קדרה. המיוחד בתבשילים כאלו הוא זמן בישול ארוך שנותן למזון טעם מצויין, אך חשוב לא פחות, ניחוחות נהדרים שממלאים את כל הבית.

 

הדבר הראשון שאתם צריכים הוא סיר מברזל ייצוק, שניתן להשיג בהרבה חנויות, אבל גם באינטרנט זה יעבוד נהדר. אני ממליץ על סיר כמו זה: יקר אמנם ( 180$ באיביי), אבל עושה את העבודה וניתן לשימוש גם על הכיריים וגם בתנור.

הדבר הבא שתצטרכו הוא נתח של בשר משובח, בערך חצי קילו לארוחה של 4-5 אנשים. מבחינת תבשילי קדרה, השימוש הנפוץ הוא בשר גולש, כלומר כתף (שזה מתאים למתכון ההונגרי), אבל גם סינטה או פילה יעשו את העבודה נהדר. אתם תרצו לחתוך את הבשר לקוביות ובשלב הבא אמליץ על קרש החיתוך לבשר הזה הוא גדול ומאסיבי, עם דוקרנים קטנים להחזיק את הנתח במקום וניקוז לנוזלי הבשר. מתאים לחיתוך הבשר בזמן הכנתו (לא רק לתבשילי קדרה) וגם להגשה ופריסה של נתחים גדולים. פחות מ20$ באיביי. את ריבועי הבשר תטגנו בסיר, על הכיריים, בקצת שמן זית עד לצריבתם. כלומר, ממש לא הרבה זמן. הוציאו את הבשר מהסיר, והשליכו אליו שני בצלים קצוצים גס. טגנו את הבצלים עד שהם שקופים, והחזירו את הבשר לסיר. כשהבשר מתחיל להגיר נוזלים, הוסיפו כוס וחצי של יין לבן, גרדו בעזרת כף עץ את שאריות הבשר מתחתית הסיר והוסיפו פפריקה. המון המון פפריקה (הונגרי, כבר אמרנו?) מתוקה או חריפה? תלוי בכם.

לאנשים שיש להם טעם בעיצוב וברשותם גם מכשיר באבל בר של שטראוס מים תבשיל נהדר שמוכן מהמים הטעימים של תמי4

עכשיו יש לכם את התמצית של התבשיל. הבית כבר מריח נפלא, הגיע הזמן להוסיף את הפחמימות. 8-10 תפוחי אדמה, חתוכים לריבועים לא גדולים, פלפל אנגלי, עלי דפנה, מלח והמרכיב הסודי: בירה או קולה לכסות את מה שנשאר. מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות (או שמשאירים על הכיריים עם להבה בינונית). אחרי ארבעים דקות, להוריד את חום התנור ל-150 מעלות (או להקטין הלהבה) ולהוסיף עלים. אילו עלים? מה שאוהבים! אורגנו, בזיליקום, טימין, מה שיש. אני ממליץ לקנות עליים טריים ולהשתמש בסכין הזו לקציצתם, היא מושלמת לעבודה:

קצת יותר מ10$ באיביי.

אחרי שלוש שעות, בהן בני הבית כבר מריירים ומשבחים אתכם על הריחות הנפלאים, אפשר להגיש את התענוג הזה. מצע של אורז לבן יכול לספוג את הנוזלים ואפשר לקשט מלמעלה בעזרת הדבר האדיר הזה:

כן! זה מין גיזמו חמוד מאוד, בעל ראשים מתחלפים, שיהפוך כל מלפפון או גזר לקישוט מעורר תאבון. פחות מ4$ באיביי מי שאוהב להגיש מנות יפות לצד קנקן מים מוגזים ממכשיר הבאבל בר

לסיכום: כן, אפשר לצאת לשטח, לישון באוהל, להקים מדורה ולהכין פויקה, זה ממש כיף. אבל לפעמים בא ליהנות רק מהטעמים של החוץ ולא מהתנאים, נגיד כשיורד גשם... ותבשילי קדרה למיניהם הם פתרון מוצלח ביותר.

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.