אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

8/1/14

המרקים שיעשו לכם את החורף

מעט מאוד דברים דומים בחורף להנאה שבאכילת מרק טעים, מחמם ומשביע. הבאנו לכם ארבעה מתכונים מוצלחים במיוחד, חלקם מתאימים לחורף בגלל הירקות העונתיים וחלקם מתאימים גם לשאר ימות השנה. כיוון שהמים מהווים מרכיב מרכזי במרק הם משפיעים מאוד על טעמו. אנו ממליצים להשתמש במים מסוננים מברי המים שלנו על מנת לקבל את המרק האיכותי ביותר. הבאנו לכם בסוף הכתבה גם מתכון לציר ירקות שמבוסס על מים איכותיים ויכול גם הוא לשדרג את המרק.


מתכון למרק ארטישוק ירושלמי מבית תמי4 Bubble Bar

מרק ארטישוק ירושלמי

ה-שורש של החורף, טעמו רק מזכיר ארטישוק ואין לו ממש קשר לירושלים, ידוע גם בשם בטטה קסביה.

מצרכים ל-6 מנות:

אופן הכנה: בסיר גדול מטגנים מעט את הבצל בשמן זית עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, שום ואת תפוח האדמה ומערבבים בחוזקה 2 דקות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, מבשלים כחצי שעה או עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את השמנת או את חלב הסויה, וטוחנים את המרק עם מוט בלנדר. מוזגים לקערות נאות, בתיאבון. הצעת הגשה: חותכים פיתה לארבעה רבעים וכל רבע לשני חצאים, כך שיווצרו לנו 8 חלקים שווים. מערבבים בקערה עם שתי כפות שמן זית ומעט מלח גס ומכניסים לתנור לקליה. בתוך כל קערת מרק, מגישים עם סלייס פיתה אחד או יותר.


מתכון למרק דלעת כתום וטעים מבית תמי4 Bubble Bar

מרק דלעת

מרק כתום וכייפי, עם פרוסות קלויות של בגט זו ארוחה שלמה.

מצרכים:

אופן הכנה: קולפים את הדלעת וחותכים לקוביות גדולות. מקלפים את הגזר ואת שורש הסלרי וחותכים אותם לרבעים. ממיסים בסיר את החמאה או את השמן על להבה בינונית, מוסיפים את הירקות מלבד הדלעת ומטגנים במשך חמש דקות, מערבבים מידי פעם. מוסיפים את הדלעת, ומטגנים עוד שתי דקות תוך כדי עירבוב נמרץ. מוסיפים את היין ושני ליטר מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית ומבשלים חצי שעה, עד שהדלעת רכה מאוד. מוסיפים את השמנת או את חלב הסויה, מתבלים במלח, פלפל ומעט מאוד אגוז מוסקט. מרסקים את המרק עם מוט בלנדר עד שהוא נעשה חלק ומגישים עם קרוטונים או פרוסות בגט קלויות עם מעט שמן זית ושום.


מתכון למרק אפונה מעולה וקליל להכנה מבית תמי4 Bubble Bar

מרק אפונה

המרק שהכי כייף להכין, דואגים שתמיד תהיה שקית אפונה יבשה במזווה והופ, יש לכם מרק מושקע בהשקעה קטנה.

מצרכים:

אופן הכנה: מטגנים בסיר את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הגזר והשום ומטגנים לעוד 4-5 דקות. מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים עוד 30 שניות בנמרצות. מוסיפים את האפונה, מערבבים ויוצקים מים עד לכיסוי מלא. מבשלים על אש נמוכה כשעה (לעיתים אפילו פחות, כ-40 דקות) ובוחשים מדי פעם, לקראת סוף הבישול כשרואים שהאפונה רכה ומתחילה להתפרק, מוסיפים את הפטרוזיליה. מוזגים לצלחת עמוקה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה. אפשר לטחון את המרק על ידי בלנדר מוט ואפשר שלא, אפשר גם לטחון רק מחצית הסיר ואז להחזיר את האפונה השלמה למרקם חצי גס. יש כאלו שיאהבו לסחוט רבע לימון אל תוך קערת המרק האישית.


תכון פשוט לציר ירקות מבית תמי4 Bubble Bar

ציר ירקות

בסיס איכותי ומושקע לכל מרק ירקות, מעניק עושר טעמים רב.

מצרכים ל-6 מנות:

אופן הכנה: שוטפים היטב את כל הירקות וחותכים אותם גס, אין צורך לקלף מלבד הבצל. מטגנים על אש גבוהה למשך חמש דקות, יוצקים שני ליטר מים מבר התמי 4 ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מורידים את האש ללהבה קטנה וממשיכים לבשל את הציר במשך כשעה. מסננים את הירקות ואת התבלינים ומצננים את הציר. אפשר להקפיא אותו ואפשר להשתמש בו מיד, הוא ישדרג כל מרק באשר הוא.

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.