אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

17/7/14

לא רק בולגרית: מתכונים מעניינים עם אבטיח

אם תצטרכו לצייר קיץ או לתאר אותו במילה אחת, סביר להניח שתתארו משהו ירוק מבחוץ ואדום מבפנים. אבטיח הוא אחד הירקות (כן כן, הוא ירק! קרוב משפחה של הדלעת, הקישוא והמלפפון, או בקיצור הדלועים) הכי אהובים בקיץ - הוא לא יקר (וזול במיוחד בשיא עונתו), הוא מרווה ומשביע וכשהוא מתוק במיוחד, אי אפשר להפסיק לזלול ממנו.

ההצלחה שלו נמדדת בבתים שבו הוא מוגש: בבית הצנוע ביותר ובדירת הפאר הכי מפונפנת לא יתביישו להגיש לכם קערה עם אבטיח לכל קריאות השמחה של האורחים וזו הצלחתו הגדולה. הבאנו לכם כמה מתכונים טעימים שמביאים לאדום אדום הזה טוויסט ייחודי - העזו והכינו אותם. למרות שהמתכונים יוצאים טיפה מהמסגרת, אין ממה לחשוש. בכל זאת, אמנם לנו זה נראה טריוויאלי, אך אם תגישו מנה של אבטיח ובולגרית לתייר, הוא יביט בכם ובמנה בחשד ובתדהמה.

סלט אבטיח וירקות

לוקחים את הטעם המוכר של אבטיח וגבינה בולגרית ומקפיצים אותו קדימה. הכמויות מצוינות פה בכלליות, הוסיפו או החסירו בהתאם לטעמכם.

מצרכים

אבטיח חתוך לקוביות עלי רוקט בצל אדום או לבן, פרוס דק מעט עלי בזיליקום זיתים מגולענים קוביות גבינת פטה איכותית שמן זית

הוראות הכנה

מערבבים בעדינות את כל המצרכים ומגישים. נהדר לצד כוס מים מבעבעים ממכשיר הבאבל בר

קוקטייל אבטיח עם מנטה

המתכון הזה אינו מכיל אלכוהול והוא בעצם מרק קר, מתקתק וחריף עם טעמים מרעננים המוגש בכוסות קוקטייל לפני הארוחה או כמשהו שונה כשמארחים חברים במרפסת. אוהבים אלכוהול? מעט ערק, אוזו או וודקה וקיבלתם משקה אלכוהולי טעים.

מצרכים

חצי אבטיח חתוך לקוביות ללא הקליפה חצי כוס סוכר ½ כוס עלי נענע ללא הגבעולים חצי כפית צ'ילי גרוס

הוראות הכנה

מכניסים את כל המרכיבים לתוך בלנדר או מערבל מזון וטוחנים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. מעבירים למקרר לחצי שעה לצינון נוסף ומגישים בכוסות הגשה. מעטרים בקוביות אבטיח קטנות. אם הקוקטייל סמיך מידי לשתייה, הוסיפו מעט מים מבר המים תמי4 שלכם

קליפות אבטיח מוחמצות

אומרים שהמנהג להחמיץ קליפות אבטיח בדיוק כמו מלפפונים הגיע עם יהדות רומניה. יהודי ארה"ב מציינים כי הוא מזכיר להם נשכחות ואת טעם המלפפונים החמוצים מהמעדניות היהודיות בברוקלין. בכל אופן, אכלתם אבטיח? מהקליפות אפשר להכין יופי של חמוצים.

מצרכים לצנצנת גדולה

קליפות אבטיח עם קצת בשר אדום, חתוכות בדיוק באותה צורה אם הייתם כובשים כרוב למשל, או בגודל שמתקרב למלפפון קטן. גבעול סלרי עם העלים חמש שיני שום קלופות חצי כפית פלפל אנגלי שלם מים חמים מלח

הוראות הכנה

מסדרים היטב בצנצנת גדולה את קליפות האבטיח, את השום ואת הפלפל האנגלי. מתחילים למזוג כוס מים וכפית מלח בהתאמה, עד שהצנצנת מלאה לגמרי. אוטמים היטב ומניחים על מרפסת או אדן חלון מוארים בשמש למשך 3-5 ימים. המלצה יחודית של הבאבל בלוג של שטראוס מים

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.