אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

5/5/14

לא רק בשר

רעיונות טעימים ובריאים יותר למנגל יום העצמאות

הנה תסריט שגור לאחר הצהריים של יום העצמאות עצמו - אתם יושבים תחת שמשיה בחצר או עץ בפארק, על כיסא מתקפל ופשוט לא יודעים מדוע אכלתם כל כך הרבה בשר שעכשיו מתקשה להתעכל. אז הנה רעיון מחתרתי! פחות בשר ויותר ירקות. אל תתעצבנו, אנחנו לא מנסים להפוך אתכם לטבעוניים אבל באמת שלא חייבים לאכול כל כך הרבה בשר ביום העצמאות. אנחנו ממליצים לנסות לחשוב על האירוע כ-ארוחת צהריים רגילה.תרגמו את הכמות הרגילה שלכם לשניים שלושה קבבים או שיפודי עוף ולא יותר ואכלו בהנאה המון ירקות. אספנו עבורכם כמה טיפים וטריקים למנגל של יום העצמאות, דברים יחודיים שאפשר לעשות רק כשהמנגל בוער.


מעדן אמיתי עם כוס מים צוננים ממכשיר התמי4 שלכם

תירס על האש

המעדן שרבים מכירים אותו מחופי תאילנד הוא תענוג אמיתי ומתאים בדיוק למנגל של יום העצמאות כשעונת התירס מתחילה.

מצרכים ל-8-6 קלחי תירס:

אופן הכנה:

מערבבים את כל המצרכים ומורחים היטב על קלחי התירס, באמצעות מברשת או פשוט עם הידיים. את קלחי התירס עוטפים היטב בנייר כסף. מניחים את קלחי התירס על מנגל לוהט כ-20 דקות, נועצים מזלג מידי פעם כדי לראות האם הם מוכנים. מורידים אותם מהאש, מקלפים את נייר הכסף ומחזירים אותם ל-23 דקות של צליה ללא נייר הכסף כדי שישחימו (לא חובה, אך מוסיף).


עוד המלצה מהבאבל בלוג של שטראוס מים

בטטות טעימות עם רוזמרין

למה לחכות עם קרטושקעס עד לל"ג בעומר? אחת הסיבות שאנו זוללים המון בשר, היא כי על יד המנגל לרוב אין תוספת אליה אנחנו רגילים ביום יום, אז כדי לחפות עליה אנחנו אומרים כן לעוד מנת קבב. אז הנה תוספת אלטרנטיבית.

המצרכים:

אופן הכנה:

חורצים צלב עמוק על כל תפוח אדמה, בפנים מניחים חתיכת חמאה או מרגרינה, או מזלפים שמן זית, מפזרים מלח גס ופלפל ומשחילים כמה עלי רוזמרין. עוטפים בנייר כסף ומכניסים אל תוך המנגל עצמו, בין הגחלים כל מה שנשאר זה לנעוץ מידי פעם מזלג לבדוק אם הם מוכנים . טיפ – אפשר לבשל מעט את תפוחי האדמה במים לפני כן, הדבר יזרז את תהליך הצלייה במנגל.


אם חם על יד המנגל, שתו כוס מים צוננים ממכשיר תמי4

חצילים על האש

יותר ויותר אנשים מוותרים על קניית חציל קנוי מוכן והולכים על הגירסה הזו. זוהי לא רק תוספת מעולה, אלא מנה מעולהבפני עצמה.

מצרכים:

אופן הכנה:

מערבבים את כל המצרכים מלבד החצילים ונותנים להם לנוח כשעה. קולים את החצילים על המנגל, הופכים מידי פעם כדי שהם יתרככו היטב מכל הצדדים. מורידים מהאש ונותנים להם לנוח כ-10 דקות נוספות. חורצים אותם לאורכם ופותחים אותם על צלחת הגשה. מפזרים כמחצית מכמות המרינדה על כל חציל ומגישים.

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.