אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

22/7/14

לבשל עם הילדים

משחקי הילדים משתנים עם הזמן וכיום נראה כי כל ילד שקוע בסמארטפון או בטאבלט. עם זאת, עדיין נדמה כי לבשל עם הילדים זו פעילות שתמיד תישאר קסומה. בכל פעם שאנחנו נכנסים עם הילדים למטבח, משהו טוב קורה.

הם נחשפים לעוד ועוד חומרי גלם ומרקמים חדשים ומגלים פתאום שמשהו שמעולם לא העזו לטעום, שווה יותר מביס, רק כי הם הכינו אותו. גם תוכניות הבישול המציפות את מסכינו מקדמות את טרנד הבישול. קייטנות וסדנאות בישול לילדים אפשר למצוא כיום בכל מקום וכל ילד חולם להיות שף, לפתוח מסעדה, או מקסימום לבשל משהו טעים לכל המשפחה. ליקטנו עבורכם שלושה מתכונים קלילים וזריזים שכולם יאהבו לאכול ולהכין בצוותא. מאכלים שיתחסלו במהירות, עוד לפני שיתקררו. בתיאבון ובהצלחה.

לחם גבינות ושום

מתכון קליל וקראנצ'י שמכיל את מה שכולם אוהבים.

מצרכים

ככר ג'בטה או שתי לחמניות גדולות מאוד 70 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 4-3 שיני שום מעוכות חבילת עלי בזיליקום, קצוצים דק, רק העלים כוס גבינת פרמז'ן מגוררת מיץ מ- ½ לימון כל ארוחה טעימה יותר עם כוס מים מוגזים מהבאבל בר של תמי 4

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-220 מעלות. בג'בטה או בלחמניה חורצים חריצים עמוקים, כביכול כדי לחתוך לפרוסות, אך לא משלימים את החתך, אלא משאירים את הג'בטה שלמה. בקערה מערבבים היטב את החמאה, ½ כוס פרמז'ן, שום ואת עלי הבזיליקום. מורחים את תערובת הגבינות היטב בין חריצי הג'בטה ומפזרים את יתרת גבינת הפרמז'ן. עוטפים היטב בנייר כסף למשך 20 דקות. לאחר מכן פותחים את נייר הכסף ואופים למשך 5 דקות נוספות עד להשחמה. מוציאים ומניחים לכיכר הג'בטה להצטנן כ-5 דקות וזוללים.

עוגיות טחינה

עצה שלנו, אל תגלו לילדים את שם העוגיות, אחרת הם יקשרו אותן עם בקבוק הטחינה של דוכן הפלאפל. לאחר שיזללו אותן בתיאבון, תוכלו לגלות להם ולהסביר מה ההבדל בין טחינה מתוקה למלוחה.

מצרכים

1 כוס טחינה גולמית 1 כוס סוכר 350 גרם קמח תופח 200 גרם חמאה או מרגרינה בטמפרטורת החדר ½ כפית תמצית וניל אל תשכחו לשתות מים מבר המים תמי4 שלכם

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערה מערבבים את הסוכר, קמח, טחינה, תמצית וניל ואת המרגרינה/חמאה ולשים היטב עד לקבלת בצק. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ואז שוב לשני חלקים שווים, כך שנקבל ארבעה חלקים. נותנים לילדים לחלק כל חלק ל-10 כדורים שווים. בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים את הכדור ומועכים אותם טיפה. אופים 15-20 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר למשך 20 דקות. טיפ: אפשר לעטר כל עוגיה במעט פיצוחים לא קלויים כמו שקדים, פיסטוקים או מה שהילדים אוהבים.

פיצה ביתית ומהירה

מה ילדים אוהבים? פיצה! ומה הכי כיף להכין בבית ובקלות? פיצה!

מצרכים

2 כוסות קמח לבן רגיל ומנופה 200 מ"ל שמנת חמוצה ¼ כפית מלח רוטב פיצה מוכן גבינה צהובה או מוצרלה או כל גבינה אחרת שתרצו לשים שתימס היטב איזה תוספות שרוצים ואוהבים – זיתים, תירס, עגבניות, פטריות, בצל ומה לא. שטראוס מים והבאבל בלוג מביאים לכם את המתכונים הטובים ביותר

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות. מערבבים את הקמח, השמנת והמלח לכדי בצק שנוח לעבוד איתו. מפזרים קמח על משטח עבודה ומרדדים אותו היטב בעזרת מערוך. אם יוצא לכם עיגול – יופי. אם לא, כל צורה תצא טעימה באותה המידה. מעבירים בזהירות לתבנית עם נייר אפיה. אופים את הבצק במשך 10 דקות, מוציאים אותו, מורחים בזהירות רוטב פיצה, תוספות שאוהבים ואת הגבינה ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, עד להזהבה. אפשר לפזר מעל אורגנו טרי או יבש, עלי בזילקום, עלי רוקט טריים ואבקת שום. כל מה שהילדים אוהבים או מוכנים לנסות.

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.