אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

29/6/14

מה כדאי- מחבת טפלון או מחבת קרמית? ואיך שומרים עליהן?

מגוון כלי הבישול הנמצא בחנויות יכול לפעמים לתעתע ולבלבל. עם המגמה הבריאותית העולה ומתעצמת אנחנו מבינים שפשוט אי אפשר לצעוד לאחור – כבר לא נבשל בהרבה שמן ולא נתאמץ דקות ארוכות בשפשוף מחבת מכתמי שומן שרופים. המראות הנוסטלגיים של האימהות שלנו, משתמשות בחצי כוס שמן במחבת קטנה, כדי לטגן קציצות כבר לא יחזרו.

קיימים כיום בשוק סוגים שונים של כלי בישול המבטיחים לנו בישול ללא שמן וללא הידבקות ועם ניקוי קל. קיבצנו עבורכם מספר כללים להבטיח טיפול נכון בכלים כדי שישמרו לאורך זמן, ואיגדנו כמה הסברים לגבי השוני בין שתי השיטות. חשוב לזכור! דובר בעבר על חומרים רעילים המצויים במחבתות, אך אלו ישתחררו, אם בכלל, רק אם כלי הבישול יגיעו לחום גבוה מאוד, חום שלא קיים במטבחים שלנו. באופן כללי הקפידו לרכוש מותג ידוע שעבר מבחנים במכון התקנים שאישר שלא קיים שום חשש בשימוש במחבתות הללו. כלי המטבח האלו הם לא זולים ומחירם יכול להגיע גם למאות שקלים, אך תגלו שאם תשמרו עליהם נכון, תיהנו מהם במשך שנים ארוכות.

ציפוי קרמי

את המחבתות עם הציפוי הקרמי קל לזהות. בדרך כלל העיצוב שלהם יהיה צבעוני ומרשים ופנים המחבת יצבע בחומר בהיר ונעים לעין כמו לבן, קרם או אפור בהיר. הציפוי עצמו מורכב מחומרים המוכרים לנו כמו סלעים, המרוסקים, נטחנים לאבקה דקה ומודבקים לכלי. חשוב לבדוק אם יש תו תקן כלשהוא על אריזת המחבת שיבטיח את בטיחות הציפוי. כל ארוחה תהיה טובה יותר עם מים מוגזים מהבאבל בר עוד המלצה מהבאבל בלוג של שטראוס מים

ציפוי טפלון

השם לציפוי השחור והמוכר הוא בעצם ציפוי נון-סטיק, כלומר לא נדבק, אך רוב הציבור מכיר את המושג "טפלון" כשזהו בעצם שם המותג. הטפלון מתאפיין ברמת חיכוך נמוכה במיוחד, מה שגורם למזון לא להידבק אליו ולא מצריך שימוש רב בשמן. רמת החיכוך הנמוכה, היא זו הגורמת לטיפות מים מעטות על גבי מחבת, להתפצל וליצור טיפות קטנות יותר בשל הנטייה להקטין את המגע כמה שרק ניתן.

שמירה על הכלים

גם הציפוי הקרמי וגם הטפלון הם לא חלק מהמתכת עצמה, ועלולים להתקלף ולהשחק. שימוש לא נכון יפגם בהם, יהרוס את האפקטיביות שלהם וגרוע מכך, במקרים מסוימים גם יגרום לחומרים רעילים להשתחרר אל תוך המזון. הבאבל בלוג של שטראוס מים עם עוד המלצה עוד המלצה מהבאבל בלוג של שטראוס מים הקפידו להשתמש בכלי עץ ופלסטיק כשאתם זקוקים למרית, כף או תרווד והיזהרו כשאתם הופכים קציצות עם מזלג וסכין, כלי מתכת ישרטו את המחבתות תוך כדי שימוש. כשאתם ניגשים לשטיפת המחבתות השתמשו בספוגיות רכות בלבד ולא בצמר פלדה קשה ובטח לא במברשות מתכת המיועדות לגריל. רבים מהמשתמשים מקפידים על הכללים ובכל זאת מגלים אט אט כי הציפוי של המחבת היוקרתית מתחיל להתקלף, מדוע? התשובה לכך טמונה בעובדה כי ברוב הפעמים הכלים האיכותיים מונחים אחד על גבי השני. לאחר שטיפת כלים או בארון המטבח וכל פעם שאתם מוציאים כלי, תחתית הכלי מתחככת בציפוי ושורטת אותו מעט. הקפידו להניח את הכלים בנפרד לאחר שטיפתם והניחו אותם בארון כשפיסת בד מפרידה ביניהם.

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.