אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

20/2/14

ממולאים לוהטים

כשאומרים לכם לחשוב על אוכל ביתי, על מה אתם חושבים? רוב הסיכויים שבאחד המקומות הראשונים יגיעו הממולאים, פלפלים, קישואים או שלל אופציות אחרות המזכירות בית חם, ובצדק. ממולאים תמיד טעימים ומשביעים והילדים שחוזרים מבית הספר, יכולים לחמם אותם במיקרו ולקבל ארוחה מזינה וטעימה בדקות. קבלו כמה מתכונים לממולאים שיחממו טוב את הקיבה ואת הלב.


תמי4 Bubble Bar מציגים מתכון מעולה לפלפלים ממולאים

פלפלים ממולאים ואפויים בתנור

הם הגיעו אלינו מאזור הבלקן ומתאפיינים בטעם מעודן. המתכון שלפניכם הוא פרווה, אך אפשר להוסיף לו מעט גבינות קשות, בשר בקר או עוף טחון.

המצרכים:

אופן הכנה:

מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מסירים את הכיפות מהפלפלים ומנקים את תוכנם ושומרים את הכיפות. מחממים 3/4 רבעי כוס שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל והשום עד לשקיפות. מוסיפים את האורז ומערבבים דקה נוספת. מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד הפלפלים, מערבבים ומבשלים 10 דקות. מסירים מהאש ומצננים את התערובת לטמפרטורת החדר. משמנים תבנית אפייה בשמן הזית שנותר. ממלאים את הפלפלים ומניחים בתבנית אפיה. מכסים כל פלפל בכיפה, מכניסים לתנור ואופים כשעה.


מתכון לבצל ממולא ברוטב יין מבית תמי4 Bubble Bar

בצלים עם בשר ושעועית מש ברוטב יין אדום

השיטה המסורתית למלא בצלים היא לבשל או לאפות אותם קודם, כדי להפריד בין גלדי הבצל. אנחנו נשתמש בכף פריזאית (אותה אחת שמייצרת כדורי מלון ואבטיח חמודים) כדי לרוקן את תוכן הבצל בקלות וללא מאמץ.

מרכיבים: למילוי הבצלים: לרוטב:

אופן הכנה:

מקלפים את הבצלים ומיישרים את תחתית הבצל כך שיוכלו לעמוד מבלי ליפול. מרוקנים את פנים הבצל בעזרת כף פריזאית. ואת מה שהוצאנו מהבצל לא נזרוק, אנו נשתמש בו לרוטב. מבשלים את הבצלים המרוקנים במים רותחים כ-5 דקות. מערבבים את חומרי המילוי, וממלאים את הבצלים. את תוכן הבצל שרוקן קוצצים ומטגנים בסיר גדול ומוסיפים את הבצלים הממולאים לסיר מסודרים היטב. מוסיפים יין, פטרוזיליה קינמון, מלח ופלפל לפי הטעם ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות.


מתכון לקישואים ממולאים בהמלצת תמי4 Bubble Bar

קישואים ממולאים בבשר, אורז וחמוציות

כל מה שצריך זה כמה קישואים על צלחת עם רוטב עשיר ויש לכם ארוחה נהדרת.

מצרכים: למילוי: לרוטב:

אופן הכנה:

מרוקנים את הקישואים מתוכנם בעזרת קישואן (ניתן לקניה בחנויות כלי הבית והבישול) מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחיד. ממלאים את הקישואים בתערובת ומקפידים שלא לדחוס יתר על המידה כיוון שהאורז יתנפח בזמן הבישול. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בו את הקישואים מכל הצדדים עד שהם מזהיבים קלות. לאחר מכן מוסיפים את רסק העגבניות ומטכנים כ-5 דקות נוספות. מסדרים את פרוסות הבצל בתחתית הסיר ומעליהם מסדרים את הקישואים ומפזרים מעל את המשמשים המיובשים ומוסיפים את הסוכר,הלימון והמים החמים עד כדי כיסוי ומביאים לרתיחה. מורידים את האש וממשיכים לבשל כ-30 דקות נוספות עד שהרוטב מסמיך.

בתאבון!

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.