אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

25/11/14

מרק עוף של סבתא

חם, שורף וטעים טעים

זיכרון זה דבר מצחיק. ברוב המקרים, דווקא כשממש צריך אותו הוא די מאכזב- כשממהרים לצאת מהבית, כולם כבר מוכנים ואתה לא מצליח להיזכר איפה הנחת את המפתחות! או למשל ביציאה מסרט, בלילה, בחורף, בגשם, כשאתה עומד בחניון והדבר שאתה הכי רוצה זה לחזור כבר הביתה כי צריך מחר לקום מוקדם לישיבה ואתה מוצא את עצמך אם מישהו הזיז לך את הרכב כי חנית ממש פה! מיליון אחוז! ולפעמים יש מקרים הפוכים בהם צצים לך דברים בזיכרון מבלי שבכלל חשבת עליהם. אתה הולך ברחוב, סיימת בדיוק לדבר עם אשתך על מה צריך לקנות בדרך הביתה, עובר על פני מאפייה ונזכר בפעם הראשונה שאכלת מאפה קינמון וצימוקים. אז מה אם היא הייתה לפני שבוע? זה כבר זיכרון, ואחד שהוא די מתוק. ואתה חוזר הביתה עם שקית נייר מלאה במאפי קינמון וצימוקים, בטוח שתזכה בהערכה על הטעם הטוב שלך, ורק כשאתה מניח את השקית על השולחן, המבט של אשתך מזכיר לך שבכלל לא קנית מה שהיא בקשה... חוש הריח הוא החוש שהכי מקושר לזיכרון, יותר מראייה או שמיעה, אבל אצלי הזיכרון שהכי מקושר לאוכל קשור לאו דווקא לריח שעלה ממנו, אלא לתחושת הצריבה בלשון שקיבלתי. אני זוכר את הפעם הראשונה שאכלתי מרק עוף שסבתא שלי הכינה. קערת המרק המהבילה הריח שאפף את כל החדר ותחושת הכאב הצורבת ברגע בו הכנסתי אותו לפה. הבעיה הייתה, שלמרות הצריבה לא הצלחתי להפסיק לאכול אותו.

מרק עוף של סבתא דליה

- בצל לבן - גזר - שורש פטרוזיליה - קולרבי - גבעולי סלרי - תפוח אדמה קוצצים גס את כל הירקות ומכניסים למרק. מדליקים להבה בינונית ומביאים שוב להרתחה. אם נשאר קצת קצף, מורידים. - צרור פטרוזיליה - צרור כוסברה - חצי צרור שמיר למרק עוף איכותי, השתמשו במים מבר המים של תמי4 מנמיכים את האש כמעט עד הסוף, מוסיפים מלח ומכניסים את עשבי התיבול למעלה. ממשיכים לבשל עוד כשעה. מכבים את האש ומסננים. אפשר להגיש עם הירקות, למרות שבעיני הדרך היחידה לאכול את המרק של סבתא היא עם קצת אטריות והרבה שקדי מרק. בתיאבון! גם היום, תמיד כשאני אוכל את המרק של סבתא, אני לא יכול לאכול אותו בטמפרטורה נמוכה יותר מ-7000 מעלות, שזה בדיוק על הסף של המסת הצלחת. מכיוון שלא כולם אוהבים לאכול מרק בכאלה טמפרטורות, החלטתי לנסות לשמר את תחושת הצריבה מהמרק בדרך אחרת.

מרק עגבניות "חורכות"- עגבניות צלויות והבאנרו

הייחוד של פלפל ההבאנרו היא שמעבר לתחושת החריפות החזקה (מאוד חזקה. הוא חריף פי כמה וכמה מפלפל ירוק רגיל), הוא שאחרי מכת החריפות, יש לו טעמים מאוד פירותיים שמשתלבים בצורה מצויינת עם העגבניות הצלויות. למרק הכי טוב צריכים את המים הטובים ביותר מבר המים החדש של שטראוס מים - bubble bar 12 עגבניות בשלות מאוד 1 הבאנרו (לא חייבים להשתמש בכולו, אפשר להוסיף לפי הטעם) 2 בצלים 2 גזרים 150 מ"ל שמנת מתוקה טימין, מלח, סוכר, שמן זית - מוסיפים את ההבאנרו ומערבבים - מוסיפים את הגזר ומערבבים שוב - מוסיפים את העגבניות הצלויות - מוסיפים מים קרים עד לכיסוי - מביאים את המרק להרתחה ומנמיכים את הלהבה - ממשיכים לבשל עד שהגזר מתרכך לגמרי - טוחנים את המרק במוט בלנדר, מוסיפים מלח לפי הטעם - מגישים חם מאוד, ומעל כל מנה מזלפים שמנת. השמנת מעדנת את הטעם ואת החריפות בתיאבון עוד מתכון מעולה מהבלוג של תמי 4 שטראוס מים

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.