אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

12/11/14

המתכונים הכי מיוחדים לסתיו

אח, הסתיו. אין כמו הסתיו. שמיים אפורים, טפטוף מדי פעם, עלי שלכת. בגדים ארוכים, צעיפים, כפפות צמר. קרירות באוויר ו.. אז אני נזכר שבארץ הסתיו מתחיל (ונגמר) בסביבות דצמבר, ועד אז עדיין קיץ חם ומזיעים. אבל מדי פעם, מתגנב לו איזה סופ"ש שגורם לנו להרגיש לכמה שעות שאולי פעם נהיה חלק מהאיחוד האירופאי.

 הולכים לישון, וקמים בבוקר לריח של גשם ועלים מתעופפים. הדבר הכי מושלם לסופי שבוע כאלה הוא אוכל מנחם, אוכל שבביס הראשון לוהט וכמעט עושה כוויה בפה, אבל כשהוא יורד בגרון הוא נדבק לכם לבטן ומחמם את כל הגוף. אוכל של אמא, אפילו אם אמא שלכם לא הכינה אותו. אוכל שכשהוא מתחמם בתנור הוא מפיץ ריח בכל הבית וגורם לכולם לבוא כל חמש דקות ולשאול מתי זה כבר יהיה מוכן - אוכל סתווי.


מים איכותים ומסוננים ממכשיר תמי4 יעשו את ההבדל

פאי עוף בקארי וקשיו

נשמע קצת מסובך, אבל פשוט מאוד. כשמוציאים את הפשטידה מהתנור, כל הבית מתמלא בניחוחות של בצק פריך ותבלינים הודיים. מומלץ להכין ממש לפני שאוכלים, אחרת לא בטוח שישאר עד הארוחה.

מצרכים לבצק:

מערבבים בקערה את הקמח והמלח, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. מוסיפים לאט את המים תוך כדי לישה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח במקרר כשעתיים. בינתיים אפשר להכין את המילוי.

מצרכים למילוי:

אופן הכנה:

מחממים מחבת עם מעט שמן זית. מפזרים את אגוזי הקשיו וקולים אותם. מוסיפים פנימה את חתיכות העוף. כשהן כמעט מוכנות מפזרים עליהן את תערובת הקארי. מוסיפים מלח לפי הטעם. מכבים את האש ונותנים לעוף להגיע לטמפרטורת החדר. משמנים תבנית לפאי. מוציאים את הבצק, מרדדים אותו לגודל כפול מהתבנית ומניחים את מרכז הבצק מעל מרכז התבנית. מצמידים את הבצק לתבנית ומשאירים שוליים רחבים. מכניסים את תערובת העוף לתבנית ומכסים בשוליים שנשארו מהבצק. מחוררים עם מזלג את הכיסוי ומכניסים לתנור על חום של 170 מעלות למשך כחצי שעה.


משתמשים במים מסוננים ממכשיר באבל בר של תמי4 ומגיעים לתוצאות איכותיות

פאסטי

במקור הפאסטי זו מנה מאזור קורנוול באנגליה, שעברה והתגלגלה לארצות הברית עם המהגרים. ירקות השורש והבשר מתבשלים באדים של עצמם בתוך הבצק הסגור ומעצימים את הטעמים אחד של השני.

מצרכים לבצק:

מערבבים את כל החומרים ביחד (המים בסוף. תמיד כדאי לשים מים בסוף כדי לא לשים יותר מדי) ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה במקרר. כשהוא מוכן מוציאים ומרדדים לעובי של כחצי סנטימטר. עם כוס או קערה (תלוי באיזה גודל אתם רוצים את הפאסטי) קורצים עיגולים וממלאים במילוי.

מצרכים למילוי:

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים ומניחים על חצי מהעיגול שקרצתם קודם. את החצי השני מקפלים מעל למילוי ומהדקים היטב את הקצוות. מניחים על מגש עם נייר אפייה ומכניסים לתנור על חום של 160 מעלות כשלושים וחמש מעלות. כשהפאסטי בצבע זהוב מוצאים אותן מהתנור ומברישים עם שמן זית.


קינוח איכותי שמתבשל במים איכותים שנמזגו ממכשיר תמי4

חבושים צרובים בתנור עם תבלינים ומסקרפונה

לאפרסק, למנגו או לפסיפלורה יש תדמית סקסית. הקונוטציה הראשונה שעולה מחבושים היא קומפוט. לא כל כך סקסי. אז זהו, שאפשר גם אחרת. טיפול קצת שונה בחבושים יתן להם צבע עמוק יותר ומרקם שימס לכם בפה.

המצרכים:

אופן הכנה:

שוטפים היטב את החבושים, חותכים אותם לשישיות ומוציאים את הזרעים. מכניסים לסיר עם שאר המרכיבים ומביאים להרתחה. לאחר רתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה כחצי שעה או עד שהחבושים מתחילים להתרכך. מוציאים אותם מהסיר, מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור על חום 170 מעלות כעשרים דקות. בינתיים מצמצמים את הנוזלים שנשארו בסיר עד לסמיכות של סירופ עשיר. אם אתם אוהבים טעם חזק של תבלינים, השאירו את התבלינים עם הנוזל כמעט עד לצמצום מלא. אם לא, אפשר להוציא אותם כשמוציאים את החבושים. להגשה: מניחים את החבושים על צלחת (אפשר חמים ואפשר קרים), שמים כפית גבינת מסקרפונה עשירה לידם ומזלפים מעל את סירופ התבלינים.

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.