Water Blog | בלוג המים של תמי 4 - שטראוס מים - נסו את זה בבית!

אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

18/11/15

נסו את זה בבית!

"אבא, אני רוצה לאכול ענן" כן. ככה קיבלה אותי הילדה שלי כשנכנסתי הביתה. חבל שבאותו רגע לא חשבתי על לעשות סלפי כדי להראות לכם איך הפרצוף שלי נראה, אבל אתם מוזמנים לקרוא את המשפט הזה שוב ולצלם את עצמכם. ככה, פחות או יותר (בעצם יותר, הרבה יותר) אני נראיתי.

מתכון ללחמניות סיניות מאודות

  "אבא, אני רוצה לאכול ענן" כן. ככה קיבלה אותי הילדה שלי כשנכנסתי הביתה. חבל שבאותו רגע לא חשבתי על לעשות סלפי כדי להראות לכם איך הפרצוף שלי נראה, אבל אתם מוזמנים לקרוא את המשפט הזה שוב ולצלם את עצמכם. ככה, פחות או יותר (בעצם יותר, הרבה יותר) אני נראיתי.   ניסיתי להסיח את דעתה בשאלות: 1. "איך היה היום בגן?" 2. "רוצה לראות סרטים מצוירים?" 3. "את בטוחה שלא בא לך חביתה?" 4. ואפילו "למה שאמא לא תכין לך ענן?"   זה לא עבד. התשובות היו: 1. "כיף" 2. "לא" 3. "לא, אני רוצה ענן!" 4. ומבט מאיים מכיוון אשתי שהבהיר לי שכדאי שאני אתחיל להכין עננים, ושכדאי מאוד שהם יהיו טעימים   התחלתי לחשוב. מיד פסלתי שערות סבתא לארוחת ערב, כי מאיפה אני אתחיל לארגן עכשיו מכונה לשערות סבתא? מרשמלו? לא. היא לא אוהבת את המרקם. מרנג? ייקח שעות. חשבתי וחשבתי, בכיתי (זה לא עזר), התחננתי, שפשפתי את הראש עד שיצאו אדים.. ואז הבנתי. הכנתי ענן:  

לחמניות מאודות (כ-15 יח')

  לבצק: - 400 גר' קמח לבן - 11 גר' שמרים - 200 מ"ל מים פושרים - 50 גר' שמן סויה (או תירס. לא שמן זית, הטעם שלו חזק מדי) - 30 גר' סוכר - 5 גר' מלח שתו כוס מים מוגזים בר המים תמי4 bubble bar   הכנה: מניחים את השמרים עם מעט מהמים ומעט מהקמח בקערה. נותנים להם לתסוס כעשר דקות. בקערה של המיקסר שמים את הקמח, המלח והסוכר. מערבבים ומוסיפים את השמן והמים. מערבבים ומוסיפים את השמרים. בעזרת וו לישה לשים את הבצק במשך כרבע שעה עד שהוא נעשה אחיד וגמיש. מחלקים לכדורים של 50 גר', מכסים במגבת ונותנים להם לתפוח כרבע שעה. אחרי רבע שעה אפשר להכניס לסלסלת אידוי למשך 8 דקות, או שאפשר קודם למלא אותם.   מילוי: - 100 גר' בצל קצוץ - 150 גר' פטריות שמפיניון קצוצות - 20 גר' פטרוזיליה - 5 גר' מלח אל תשכחו לשתות כוס מים מבר המים תמי4 של שטראוס מים   הכנה: מחממים מחבת עם מעט שמן ומתחילים לטגן את הבצל. כשהוא מזהיב מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים. מוספים את הפטרוזיליה והמלח ומערבבים היטב. מכבים את האש ומניחים במסננת כדי לוודא שהמילוי יהיה יבש. כדי למלא משטחים את הכדורים שהכנו קודם, מניחים מעט מהמילוי במרכז הכדור וסוגרים בחזרה.   רוטב לטבילה: הכמויות פה בכוונה לא מדויקות, כי היופי ברוטב הזה הוא שכל אחד שמכין אותו יכין לפי טעמו   - שן שום - 2 ס"מ של שורש גי'נגר - 2 ס"מ צ'ילי אדום - חופן בצל סגול פרוס - 2 ס"מ למון גראס - כפית סוכר - כפית חומץ - כפית סויה - חצי כוס מים שטראוס מים מאחלת לכם בתאבון   מחממים מחבת (ללא שמן) על אש גבוהה מאוד. מניחים בפנים את הלמון גראס, הצ'ילי, הבצל, השום והג'ינג'ר וחורכים אותם היטב. מוסיפים את החומץ, הסוכר והמים. מביאים לרתיחה ומצמצמים לחצי. מעבירים לצלוחית וטובלים בפנים את העננים. בתיאבון

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.