אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

28/5/14

פשטידות בקלי קלות

שבועות הוא ללא ספק חג הפשטידות. אנחנו מניחים שהסיבה היא שכולם בעצם אוהבים פשטידות שיכולות להכיל כל ירק ותבלין אהוב ולהפוך מהר מאוד למאכל טעים ומעניין. הבאנו לכם שלושה מתכונים לשלוש פשטידות קלות להכנה שתמיד מצליחות ושיתאימו לכל אחד.

 

פשטידות כרוב טעימה במיוחד

הכרוב הוא ירק שקל לטפל בו ולא משנה איך אוכלים אותו (מוחמץ, מבושל או חי). התוצאה הסופית תמיד תהיה טעימה מאוד. ללא קשר למתכון זה, נסו לאפות חלקי כרוב עם שמן זית, מלח ופלפל בתנור עד לריכוך והשחמה ותקבלו תוספת נהדרת. המצרכים לבישול הכרוב: ¼ כוס שמן זית 2 שיני שום קצוצות גבעול כרישה קצוץ, רק החלק הלבן כרוב בינוני קצוץ מלח+פלפל שחור מחית עגבניות מיובשות כורכום לתערובת הפשטידה: 4 ביצים 4 כפות קמח תופח גביע שמנת חמוצה 27% כוס גבינה קשה מגוררת חצי כוס מים פושרים ½ כוס פירורי לחם ½ כוס שומשום. הוראות הכנה מחממים תנור ל-180 מעלות. מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את השום ואת הכרישה עד להזהבה. מוסיפים את הכרוב, מחית העגבניות, מלח,פלפל ואת הכורכום, מבשלים ומערבבים היטב עד לריכוך הכרוב. במקביל מערבבים היטב את שאר החומרים הרטובים של הפשטידה ואת הגבינות ומוסיפים להם את הקמח עד לאיחוי מלא (שלא יישארו גושים). משמנים עם מעט שמן זית תבנית עגולה בקוטר 15 ס"מ ומפזרים בתוכה מחצית מכמות השומשום ואת פירורי הלחם עד שהם יצפו היטב את התבנית. שופכים את תערובת הפשטידה לתבנית ומפזרים מעליה את יתרת השומשום ואופים בטמפרטורה של 180 מעלות, כ-60 דקות עד שהפשטידה מזהיבה היטב. בודקים עם קיסם אם היא יבשה מבפנים ומוציאים לצינון של שעה נוספת כדי שתתייצב.

פשטידת איטריות וגבינות

להיט גדול בקרב כל הגילאים. ניתנת להכנה בכל כך הרבה אופציות שאתם יכולים לקחת את בסיס המתכון ולהתחיל להוסיף טעמים אהובים. כאן אנחנו נשתמש בתבנית בבקה, אותה תבנית עגולה וגבוהה עם חור במרכזה. מצרכים: ליטר מים (בלחיצה קלה על בר המים שלכם) 1 כף שמן כפית מלח ½ חבילה (250 גרם) אטריות בעובי בינוני 50 גרם חמאה לשימון תבנית ¼ כוס פירורי לחם 500 גרם גבינה רכה איזו שאוהבים (ואפשר גם לערבב) 150 גרם גבינה בולגרית, מגוררת 1 מיכל שמנת לבישול 3 ביצים מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט הוראות הכנה: מוזגים כליטר מים חמים מבר המים שלכם (במידה ואין לכם בר מים- מרתיחים ליטר מים) ומוסיפים מלח ומבשלים את האיטריות לפי הוראות ההכנה על גבי האריזה. משמנים היטב את תבנית הבבקה עם חמאה באופן שתגיע לכל הפינות הנסתרות בכפלי התבנית. מפזרים את פירורי הלחם היטב בתבנית (הדבר יקל על הפשטידה לא להדבק לדפנות). מערבבים היטב את כל המצרכים מלבד האיטריות ומוסיפים אותם לעירבוב נוסף. שופכים את תערובת הפשטידה לתבנית ואופים כ-60 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהפשטידה מזהיבה. ניתן להוסיף: עשבי תיבול כמו בזיליקום, זיתים מגולענים, עגבניות שרי חתוכות, קולורבי מקולף ומגורר גס, קוביות קטנות של בטטה מבושלת ועוד כיד הדמיון.

פשטידת ברוקולי ותרד ללא גבינות

לא כולם מגיבים טוב למוצרי חלב, חלק רגישים ללקטוז וחלק טבעונים. הפשטידה המעולה הזו לא מכילה גבינות וביצים, ובכך מהווה גם תוספת כשרה לצד מנה בשרית בארוחת שבת. מצרכים: לירקות: 2 שני שום קצוצות שלוש כוסות של ברוקולי קצוץ דק וחלוט 5 דקות במים רותחים קופסת תרד רגיל קצוץ גס 5 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק מלח, פלפל שחור גרוס טרי שמן זית 2 כפות שמן חמניות לא מזוכך לבלילה: חבילת (300 גרם) טופו, חתוך לקוביות גדולות 1 בצל קצוץ דק 1 כוס קמח חומוס 1 כפית אבקת אפייה 1 ½ כוס מים מלח, פלפל, אגוז מוסקט מגורר ½ כוס צנוברים. הוראות הכנה: במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים מעט את השום, מוסיפים את הברוקולי וממשיכים להזהיב אותו כ-5 דקות, מוסיפים את הבצל הירוק ואת התרד וממשיכים לערבב במרץ עד שהתרד מצטמצם. מתבלים במלח ופלפל ומסננים נוזלים שהצטברו. לבלילה – במעבד מזון טוחנים את הטופו עם הבצל עד לקבלת משחה. בקערה מערבבים את המשחה היטב עם קמח החומוס,אבקת אפייה ומים. מתבלים במלח, פלפל ומוסקט. מוסיפים לקערה את הברוקולי והתרד ומערבבים היטב. משמנים תבנית אפיה, שופכים את התערובת ומפזרים מעל צנוברים. אופים בחום של 180 מעלות כ-50 דקות כשהפשטידה עטופה בנייר כסף ועוד 10 דקות ללא נייר כסף. מצננים את הפשטידה כ-30 דקות, פורסים ומגישים.

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.