אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

24/8/14

לבשל טעים עם קמח חומוס

קמח חומוס הוא חומר גלם נהדר לשימוש במטבח, מושלם לרגישים לגלוטן ולחולי צלייאק, מתאים גם לטבעונים הנמנעים מביצים ומהווה תחליף נהדר בחביתות ופשטידות והכי חשוב, הוא טעים במיוחד ומוסיף טעם נהדר וייחודי לכל תבשיל ומאפה.

אספנו לכם שלושה מתכונים שיתאימו לכולם, גם למי שאין רגישות או אג'נדה מסוימת, פשוט כי הם טעימים במיוחד.


לתוצאה הטובה ביותר השתמשו במים ממכשיר הבאבל בר שלכם

פנקייק דלעת

טעים במיוחד וייחודי, גם למי שנמאס עליו טעם הפנקייק המוכר

המצרכים:

אופן הכנה:

חממו מחבת מעל אש בינונית גבוה ושמנו אותה היטב בקערה גדולה ערבבו היטב קמח תירס, ביצה, מחית דלעת, סוכר, קינמון, אבקת סודה ותמצית וניל. מיזגו את המים באיטיות תוך כדי עירבוב לתערובת הבצק עד שהיא נהיית נוזלית במידה כזו שתאפשר לכם למזוג אותה למחבת כדי ליצור את הפנקייק, אם התערובת לא הופכת להיות נוזלית במידה הרצויה, הוסיפו מעט מים עד שתגיעו לתוצאה הרצוייה. מיזגו למחבת החמה כמות של בערך 3 כפות מהתערובת לכל פנקייק, הפכו אותו לדקה נוספת לאחר שהוא מתחיל לבעבע והקצוות מתחילים להיות מוכנים. הורידו מהאש והמשיכו לפנקייק הבא, עד שכולם מוכנים, מיזגו סירופ מייפל אמיתי, סילאן או רוטב שוקולד והגישו.


מים איכותיים ממכשיר תמי4 יפיקו חביתה טובה יותר

אומלט ירקות

טבעוניים ומתגעגעים לחביתת ירק טובה? קמח חומוס הוא תחליף נהדר לביצים. הוסיפו את הירקות שאתם אוהבים (כמו בצל, גזר, פלפל, כוסברה או פטרוזיליה) וקיבלתם פינוק אמיתי לארוחת בוקר או ערב. 1/3 כוס קמח חומוס שווה ערך לביצה אחת.

המצרכים:

אופן הכנה:

חממו מחבת עם שמן ובשלו את הירקות החתוכים עד למידת ההכנה הרצויה עליכם. בקערה נפרדת ערבבו את שאר המצרכים לכדי תערובת אחידה ומיזגו את הירקות לתוך הקערה, ערבבו היטב לאחידות. הוסיפו מעט שמן אם צריך למחבת, ושפכו את התערובת, כסו את המחבת וטגנו את החביתה במשך 5 דקות. הפכו את החביתה וטגנו אותה כדקה נוספת ללא מכסה. הגישו את החביתה לצד סלט טעים או תפוחי אדמה אפויים.


לפיצה טעימה במיוחד השתמשו במים קרים ממכשיר התמי4

פיצת קמח חומוס טעימה במיוחד

אם נערוך סקר בקרב אנשים שהתגלתה אצלם רגישות לגלוטן או צליאק, הפיצה תעמוד גבוה מאוד ברשימת הגעגועים למאכלים שכבר אי אפשר לאכול. במיוחד בשבילם הבאנו את המתכון הבא (וגם למי שרוצה להפחית בכמות הבצק שהוא אוכל) פיצה טעימה במיוחד העשויה על גבי מחבת ומסתיימת לה בתנור.

המצרכים (לפיצה אישית אחת):

אופן הכנה:

מחממים את התנור לחום גבוה על מצב גריל (גוף חימום עליון בלבד). מנפים את קמח החומוס עם המלח לקערה ולאט לאט מוסיפים ¼ כוס המים תוך כדי עירבוב עד ליצירת עיסה חלקה. מוסיפים את ¾ כוס המים הנותרים וממשיכים לערבב היטב. נותנים לתערובת לעמוד בטמפרטורת החדר במשך 30 דקות ולאחר מכן מוסיפים את הרוזמרין הקצוץ לתוך הבצק. מחממים מחבת טפלון על חום גבוה, משמנים אותה בשתי כפות שמן זית ושופכים את תערובת הבצק למחבת, מהדקים היטב את הבצק לתחתית המחבת ואת יתרת שמן הזית שופכים מעל. מחממים את בצק הפיצה מעל אש בינונית גבוה, עד שתחתית הבצק נהיית זהובה (2-3 דקות) אם יווצרו בועות, יש להפתר מהן באמצעות קצה הסכין. במגש תנור מניחים את בצק הפיצה המוכן, מפזרים מעליו עגבניה ובצל קצוצים ואת גבינת הפרמז'ן ומניחים מתחת לגריל למשך 4-5 דקות עד שהפיצה מזהיבה. מוציאים מהתנור, חותכים אותה לסלייסים ומגישים.

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.