Water Blog | בלוג המים של תמי 4 - שטראוס מים - איך נכין קרמבו ביתי אמיתי!

אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

23/10/14

איך נכין קרמבו ביתי אמיתי!

קרמבו זה הלהיט של החורף, זה הרגע שלנו להכין קרמבו ביתי מפנק, עם איזה תוספות שנרצה

בשעה טובה, הסתיו הגיע על שלל ריחותיו המשכרים של היורה והצבעים החיים של השלכת. את החצבים כבר ראיתם? משגעים. את ביגוד החורף כבר הוצאתם ממעמקי הארון? משימה לא פשוטה אבל חייבים. אם כבר עשיתם את כל אלו, אתם ודאי יודעים את תשובה לשאלה הישראלית הבאה:

מה זה לבן מבפנים, חום מבחוץ ובא עם ביסקוויט?

הקרמבואים חזרו למדפים ובגדול והנה האפשרות שלנו להכין אותם לבד בבית, מה זה יתן לנו? מוצר יותר איכותי, יותר טעים בעזרת כמה מוצרים בסיסיים ולא יקרים מדי תוכלו להכין לכם קרמבו משלכם ולהתפנק מול הטלוויזיה כשהגשמים הרציניים יתחילו

  למי שאוהב גאדג'טים מעוצבים כמו הבאבל בר

אז איך מכינים קרמבו?

כמו כל מנה מוצלחת, צריך ביצים. חמש מהן. ליתר דיוק, רק את החלבונים. השלב הבא יהיה לטרוף אותם ביחד עם 250 גרם סוכר וקצת מלח תוך שאתם מחממים את כל העסק. נכון, אתם יכולים להשתמש בקערת זכוכית מעל סיר מלא במים אבל אני ממליץ להשתמש בדבר הזה:

זהו סיר מיוחד לחימום מרכיבים שלא כדאי לחמם ישירות בסיר. ממלאים מים בפתח היעודי ואז גם יש פחות כלים לשטוף אח"כ. 35$ באיביי

לאחר חמש דקות בערך, התערובת אמורה להגיע ל65 מעלות. איך תדעו? עוד מכשיר קטן שיעזור לכם, בטח לא רק לקרמבו, אלא גם לאפייה באופן כללי: זהו מדחום לבישול, אפייה, מנגל ומה לא, בעצם? אורך החיישן הוא כמעט 20 ס"מ כך שיגיע לכל מקום אפשרי. 35$ באיביי. יש גם זולים יותר ומתוחכמים פחות. עכשיו אתם יכולים להעביר בבטחה את התערובת למיקסר לעשר דקות, עד שיצא לכם קצף סמיך ומתוק.

מושלם גם לאפייה וגם לברביקיו ובישול לצד בר תמי 4 משוכלל

ועכשיו, לביסקוויט

המון אפשרויות, החל מפתי בר פשוט, דרך עוגיות אוריאו או לוטוס ועד אפייה של עוגייה קטנה ביתית, כל אחד ומה שמתאים לו, בכל מקרה, שלא יהיה גדול מדי. פתי בר, לדוגמה, מומלץ לחצות לשניים כך שכל ביסקוויט יהווה בסיס לשני קרמבואים. חוזרים לסיר המיוחד שלנו וממיסים בו ארבע חבילות שוקולד מריר (לאוהבי האילתורים: אפשר לערבב עם קצת שוקולד חלב, לבן או כל מוצר מתוק אחר שמרעיד לכם את בלוטות הטעם, העיקר שיהיה סמיך) ומעבירים הכל לקערה קטנה. השלב הבא יהיה לזלף על העוגייה לבחירתכם את הקצף שהכנתם. כל שקית זילוף תעבוד, אבל אני ממליץ על המוצר הבא:

הוא לא עונה על המושג "שקית זילוף", כי זהו מוצר רב פעמי שעשוי מסיליקון ומגיע עם שש פיות לגודל הרצוי לכם, אבל זה בערך מה שזה. 25$ באיביי. נוח לשימוש ושוב, יעיל לעוד מגוון מטרות במטבח. מזלפים על הביסקיוויט מתערובת הביצים, טובלים בקערה עם השוקולד ומניחים בקירור. אם עקבתם אחר ההוראות, אמורים להיות לכם בערך 40 קרמובאים קטנים, מתוקים ומדליקים. אם רוצים, ניתן לקנות גם את הגיזמו הקטנצ'יק הזה שבתמונה מימין. אם נשאר לכם קצת מקצף הביצים ניתן לקשט את הקרמבואים עם ציורים קטנים, או אפילו הקדשה אישית. 4$ באיביי.

לסיכום, מוצרים לא מאוד יקרים שיקלו על החיים במטבח וגם על הכנת קרמבואים באופן ספציפי. מגניב, כיפי, קליל והכי חשוב: טעים טעים טעים.

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.