אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

23/1/14

רוטב העגבניות שהוא להיט אמיתי

מתכון לרוטב עגבניות טעים ומזין ישדרג את תפריט היומי של כל משפחה. רוטב עגבניות שכזה הולך כמובן נהדר עם פסטה טובה ועדיף בצורת ספגטי, כזו שאפשר לשאוב עם הרבה רעש ואוויר, אבל לא נגלה לאף אחד אם תמרחו מעט רוטב על פיתה חצויה לשניים עם גבינה צהובה פשוטה, בדרך להיות "פיצה פיתה" ישראלית.

מה שנהדר ברוטב עגבניות שאהוב במיוחד גם על ההורים וגם על הילדים, היא העובדה שהוא מאוד בריא. עגבניה מכילה ליקופן, אותו פיגמנט אדום שאחראי על צבעה, הליקופן מונע סרטן ומסייע בהורדת כולסטרול והפלא הגדול – הוא נספג יותר טוב בגוף דוו לאחר שהעגבניה מבושלת! להבדיל מכל הירקות והפירות האחרים שמאבדים את הערכים התזונתיים שלהם לאחר בישול.

מתכונים לרטבי עגבניות מוצלחים יש בלי סוף. רק באיטליה עצמה לכל אזור וחבל ארץ יש את מתכון רוטב העגבניות שלו, Very tipico הם קוראים לזה, "אופייני רק לנו". אנחנו הבאנו לכם מתכון אחד פשוט מאוד שמתאים לכל העגבניות בכל עונות השנה. חשוב לדעת שיש מספר זנים של עגבניות בעלי מתיקות וחמיצות שונה, כך שכל פעם מחדש חשוב לטעום אותו תוך כדי בישול, כדי לדעת כמה סוכר להוסיף למתכון. הכמויות נעות בין רבע כפית לעגבניות מתקתקות ועד כפית אחת לעגבניות בעלות חמיצות גבוהה. טיפ קטן - הכינו כמויות גדולות של הרוטב והקפיאו אותו. בפעם הבאה שתרצו ארוחה טובה, אפשר לשלוף קופסא מהמקפיא, לזרוק לסיר ולהכין בדקות ארוחת פסטה טעימה. הפעם בחרנו להביא מתכון בסיסי ואיכותי לרוטב עגבניות וגם שלל טיפים כיצד לשדרג חיש קל את המנה.

מתכון לפסטה ברוטב עגבניות מבית תמי4 Bubble Bar

מצרכים (לכמות שמספיקה לחבילת פסטה אחת במשקל 500 גרם)

אופן הכנה: קוצצים דק שום, בצל, גזר ועגבניות.מחממים במחבת רחבה שמן זית מאדים את הבצל עד שהוא מקבל שקיפות, מוסיפים את השום ואת הגזר ומערבבים היטב תוך כדי בישול במשך 5 דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות, מערבבים היטב, מנמיכים את האש ודואגים לערבב מידי כמה דקות. העגבניות צריכות להתבשל כעשר דקות. אם הן מלאות בנוזלים זמן הבישול יתארך, עד שהרוטב יתאדה מעט ויגיע לסמיכות הרצויה. מוסיפים מלח ומעט סוכר לפי הטעם.


והנה עוד שלל רעיונות לתוספות:

רוטב עגבניות וחצילים

בשלב טיגון הירקות הראשוני, טגנו גם חציל אחד חתוך לקוביות קטנות, עד להזהבה. אפשר גם להזהיב את קוביות החציל קודם לכן בתנור עם מעט שמן זית ולהוסיף אותן רגע לפני ההגשה תוך עירבוב נמרץ. באותה שיטה אפשר גם להכין רוטב עגבניות וקישואים.

רוטב עגבניות ונקניקיות מרגז

לחבילת פסטה רגילה (500 גרם) תתאים כמות של 200 גרם נקניקיות מרגז איכותיות, מופשרות וחתוכות לשמיניות. מיד לאחר שמטגנים את הירקות, מוסיפים את שמיניות הנקניקיות הפיקנטיות ומטגנים אותן לעוד חמש דקות, אם אתם לא פוחדים מחריף, זה הזמן להוסיף 1-1/2 כפית פלפל שאטה חריף. [one_half ] מתכון לרוטב אלה פוטנסקה לפסטה- רוטב עגבניות וזיתים מבית תמי4 Bubble Bar

רוטב עגבניות, תרד וחזה עוף

המצרכים הדרושים לשידרוג הזה הם חבילת תרד טרי ו-200 גרם חזה עוף. את התרד מכינים קודם לכן במחבת עם מעט שמן זית, ומערבבים עד שהעלים מאבדים מנפחם ובעצם קמלים. מוציאים את התרד לקרש חיתוך ומניחים לו להצטנן מעט, לאחר מכן קוצצים את העלים גס ומוסיפים את התרד לרוטב העגבניות המוכן לקראת סוף הכנתו. כמו את התרד, גם את חזה העוף מכינים קודם לכן - חותכים את בשר העוף לרצועות ומטגנים אותם במעט שמן זית עד להשחמה. מוסיפים את חזה העוף ביחד עם התרד, לעוד חמש דקות אחרונות של בישול ומגישים. מי שצמחוני יכול לוותר על בשר העוף ולהחליפו בחבילת גבינת ריקוטה טובה שתתפורר אל תוך הרוטב.

פסטה עם רוטב עגבניות וברוקולי

לוקחים ראש ברוקולי אחד קצוץ טרי (כולל החלק הלבן) ומבשלים עם הפסטה במים הרותחים במשך שלוש דקות אחרונות של בישול הפסטה, ולאחר מכן מערבבים עם הרוטב.

רוטב אלה פוטנסקה

אל רוטב העגבניות מצרפים שלושה פילטים של אנשובי, חופן זיתים שחורים מגולענים וקצוצים וכף של צלפים חתוכים גס. רגע לפני שמוסיפים את העגבניות לרוטב, מוסיפים את שאר המרכיבים לערבוב קצרצר של שתי דקות ומניחים לכל המרכיבים להתבשל ביחד.

בתיאבון.

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.