אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

19/4/15

לא רק בשר – מתכון למנגל צמחוני

מאז שחר האנושות, התהדרנו תמיד ביכולת האנושית להמציא, לחדש ולמצוא פתרונות באמצעות המוח שלנו. כאשר מישהו הבין שאין לו שיניים חדות או ציפורניים ארוכות- הומצאה החנית הראשונה. כאשר מישהו חיפש פיתרון לאי היכולת שלנו לתקשר בצורה טובה- הומצאה השפה. כאשר מישהו הבין שיהיה קל יותר לתת חלק מהעורות שיש לו תמורת הסכין שהוא רצה, במקום פשוט לקחת ולהסתכן במרדף, מכות וכמה עצמות שבורות- הומצא המסחר. וכאשר הבעל שאשתו הזמינה כמה זוגות חברות שלה עם הבעלים שלהן (שלא היה לו דבר וחצי דבר משותף איתם) לבילוי משותף אחה"צ הבין שכל מה שהוא רוצה הן כמה דקות של שקט, הוא אמר לאשתו: "תביאי לי את הבשר, אני אעשה על האש"- הומצא המנגל.

מאז המצאתו הוא עבר הרבה תהפוכות ושינויים: אש גלויה, עישון, נוזל הדלקה, פחמים, גז, חשמל, אבק שריפה, ועוד ועוד, אך הדבר המרכזי לא השתנה: הגבר המארח (נקרא לו זכר האלפא) עומד אחראי על המנגל, בקבוק בירה ביד אחת ומלקחיים ביד השנייה, ומסביבו עומדים הזכרים הנחותים יותר, מהמהמים ומחלקים עצות כגון: "בזמני היו עושים על האש רק על פחמים שהכנת לבד", "תהפוך, תהפוך! אתה הורג את הבשר!", "או! זאת אש טובה, ככה, כשהגחלים כבר אדומים" ו"אל תהפוך! צריך להפוך את הבשר רק פעם אחת!". כל זאת בציפייה לטעום מהבשר. אחרי שזכר האלפא לקח את חלקו, כמובן. מדי פעם היו הפרעות. ילדים, למשל, חושבים שאם אבא עושה על האש זה הזמן הכי טוב להיעלם ברחבי הפארק, או האשה, שמודאגת מדברים שוליים כמו: "איפה הילדים?!?!", ו-"צריך לשים גם משהו שהוא לא בשר על הגריל, שלומי והחברה שלו החליטו שהם צמחונים". רוב הסחות הדעת הללו נענות לרוב ב"מממממממ...", בתקווה שהפעם זו תחשב לתשובה לגיטימית, אבל לשאלה האחרונה יש תשובה מוכנה מראש (שלומי הרי עדכן אותך שחברה שלו בטוחה שהוא הפך לצמחוני בשבילה ושתכין לו איזה משהו שיראה מושקע)- מנגל צמחוני.

נקניקייה צמחונית

מתכון מעולה למנגל צימחוני מהבלוג של שטראוס מים תמי4 טוב, זו לא בדיוק נקניקייה, אבל זה נראה ככה. לוקחים עלה של כרישה, חולטים אותו וממלאים בכל מה שתרצו. במקרה הזה- עגבניות מיובשות ואגוזים. מצרכים: 5 עלי כרישה גדולים 300 גר' עגבניות מיובשות קצוצות 5 גר' עלי אורגנו 100 גר' אגוזי מלך 100 גר' צנוברים פלפל, מלח

• מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר גדול

• כשהמים רותחים מכניסים את הכרישה פנימה למשך כ20 שניות, עד שהיא מתחילה להתרכך

• מוציאים למי קרח על מנת לעצור את הבישול

• במג'ימיקס טוחנים את מרכיבי המילוי ומתבלים לפי הטעם

• שמים את התערובת בתוך כל עלה כרישה ומגלגלים

• קושרים עם חוט בישול. אם אתם ממש משקיעים, אפשר לחלוט בצל ירוק ולהשתמש בו בתור חוט, אבל הוא יהיה הרבה יותר עדין

 • מקררים למשך חצי שעה לפחות

• מניחים על גריל משומן היטב על אש נמוכה

• הופכים פעם אחת (זה מאוד עדין)

• מורידים כאשר יש צריבה יפה משני הצדדים

סטייק חציל

מצרכים:

1 חציל גדול קלוף

50 גר' עגבניות שרי מיובשות

1 שן שום חצויה

10 גר' צלפים

50 גר' גבינת חלומי חתוכה לקוביות קטנות

למרינדה- מלח, פלפל, שמן זית, פפריקה מעושנת

מנגל צימחוני – המלצה טעימה של תמי 4 ליום העצמאות  

• לוקחים את החציל וחורצים בו חריצים קטנים לכל האורך

• בכל חריץ מכניסים משהו אחר. משתדלים לפזר את חומרי הגלם בצורה שווה

• מערבבים את המרינדה ושמים בפנים את החציל. הוא לא צריך להיות שקוע בה, רק סנטימטר או שניים

• הופכים את החציל כל 20 דק'

• אחרי שעתיים לפחות אפשר לשים אותו על גריל משומן על אש בינונית

• מסובבים כל חמש דקות

• כאשר הוא רך, הוא מוכן

• מוציאם מהגריל, מפזרים פלפל גרוס ומלח גס ומגישים

קישוא צרוב

שטראוס מים עם מתכון מקורי ליום העצמאות רק בבלוג של תמי 4

מצרכים:

8 קישואים קטנים וקשיחים

3 כפיות שום כתוש

לימון אחד

 חצי כוס שמן זית

מלח גס

פלפל גרוס

• חוצים את הקישואים השטופים לשניים, אחרי שחותכים את הטבור אבל משאירים את החיבור לגבעול.

• מערבבים את כל שאר המרכיבים למרינדה ומשרים בה את הקישואים.

• על גריל משומן על אש בינונית מניחים את הקישואים על החלק הלבן, החתוך, באלכסון כל שיווצרו פסים יפים.

• הופכים כאשר מקבל צריבה יפה מלמטה ומשאירים אותו פרק זמן להצלות כאשר הוא על גבו.

• מברישים את החלק העליון תוך כדי המשך הצלייה בנוזלי המרינדה.

בתיאבון.

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.