אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

10/6/15

מבשלים עם משמש: 2 מתכוני קיץ מעולים!

יש אנשים שמחכים לקיץ (לא שלחכות לקיץ בישראל זו המתנה ארוכה או משהו). הם מבלים את ימי החורף בקיטורים על הגשם והקור, מתלוננים על כל שלולית ומפנטזים על ימים חמימים יותר. הם מאושרים מכל עלייה של עשירית מעלה, ובסימן הראשון שהקיץ הגיע דוחפים לקצה הארון את המלתחה של החורף ולובשים קצר. הם מגיעים ראשונים לים ולבריכה, תופסים צבע ומאושרים מכל דקה של זיעה.

יש אנשים שממש לא מחכים לקיץ. הם מבלים כל שנייה של החודשים החמים (מבחינתם יש אחד עשר כאלה בשנה, פחות או יותר) במזגן, מתפללים לגשם בדבקות שלא הייתה מביישת את חוני המעגל, נושאים בתקווה עיניים לשמיים עם כל ענן שחולף ומקווים שהחזאי טועה ובעצם מחר כן ירד גשם, אז מה אם לפי התחזית הטמפרטורות ימשיכו לעלות. הדבר היחידי שכן טוב בקיץ (כן, אני מהסוג שלא ממש מחכה לקיץ) הוא הפירות. יש המון פירות בקיץ אבל הכי טעים, עם העונה הכי קצרה הוא מלך פירות הקיץ. המשמש. עוד מתכון מעולה של תמי4 שטראוס מים בגלל שיש לו עונה כל כך קצרה, הדבר הכי טוב לעשות עם משמש, מלבד לאכול המון ממנו כשהוא טרי, זה להכין אותו בכל מיני דרכים שישמרו אותו. אני מאוד אוהב לטחון משמשים בבלנדר לקרם משמשים ולהקפיא את הנקטר האלוהי הזה. ואז בכל פעם שרוצים לשדרג סלט פירות, עוגה או אפילו מרינדה לעוף- פשוט שוברים חתיכה פנימה. אפשר גם לייבש משמשים בתנור. חותכים אותם לחצי, ומכניסים לתנור על חום נמוך מאוד (50-60 מעלות) למשך לילה.

אבל אחד מהדברים שאני הכי אוהב לעשות עם משמשים זה ריבות, קונפיטורות וצ'אטני. ואם כבר אנחנו בקיץ, אז אחד הדברים שהכי מקררים זה הזעה, ואחת הדרכים הכי טובות להזיע (בלי להתאמץ עם ספורט וכאלה. מה אנחנו? ברברים?) זה לאכול חריף. מה שבטוח, זה בהחלט יפתיע את האורחים שתשבו איתם במרפסת בשישי בערב. במיוחד אם לא תספרו להם על החריף. אז קדימה לעסק.

צ'אטני משמש והבנרו

1 ק"ג משמש ללא גלעין

200 גר' סוכר

בין 1 ל-5 פלפלי הבאנרו (תלוי כמה אתם אוהבים חריף) חתוכים גס

מקל וניל

מקל קינמון

כוכב אניס

• מערבבים את כל המרכיבים (בזהירות עם ההבאנרו, כדאי לעבוד עם כפפות) בתוך קערה ומשאירים לילה במקרר

• מכניסים לסיר עם תחתית עבה ומדליקים להבה גבוהה

• כשהנוזלים מתחילים לבעבע מורידים ללהבה בינונית למשך כ20 דקות

• מכבים את האש, מעבירים לצנצנת מעוקרת ושומרים במקרר

אל תשכחו לשתות כוס מים מוגזים מהבר המים bubble bar שלכם

חזה עוף במרינדת משמשים ולימון

250 גר' חזה עוף נקי פרוס 100 גר' שמן זית 100 גר' קרם משמשים 20 גר' דבש 5 גר' מלח גרידה מלימון אחד 1 גר' פלפל שחור גרוס • מערבבים את כל החומרים מלבד העוף עד לקבלת תערובת אחידה • משרים את העוף במרינדה למשך שעתיים לפחות, ועדיף למשך לילה שלם • מוציאים את העוף מהמרינדה (שומרים את המרינדה שנשארה) • צולים את העוף על הגריל (או במחבת) מצד אחד ואז מצידו השני • לפני שהעוף יורד מהגריל מברישים אותו במרינדה שנשארה • מגישים חם בתיאבון אל תשכחו לשתות כוס מים מוגזים מהבר המים bubble bar שלכם

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.