אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

22/12/14

סופגניות לחנוכה-כאלו סופגניות עוד לא טעמתם

אז חג חנוכה הגיע. אני מאוד אוהב את התקופה הזו בשנה- ריח של אח, תנור נפט ישן שעליו קולים ערמונים (למי שיש) ובגדים עבים ורחבים שמאפשרים לך לצרוך כמויות שמן שלא היו מביישות פלאפלייה, בלי שיראו את התוצאות. נכון שצריך לחגוג את נס פח השמן, אבל לא צריך להגזים. אז איפה שאפשר לחסוך בשמן, כדאי. אפשר להכין לביבות אפויות, אפשר אפילו להכין דונאטס בתבנית מיוחדת, אבל דבר אחד אי אפשר לעשות- להכין סופגנייה לא מטוגנת.

מצטער, אם זה לא מטוגן זו לא סופגנייה, זו סתם לחמניה. בכל חנוכה (או יותר נכון, בתקופה שלפני חנוכה) אני תמיד אומר לעצמי שאתחיל לאכול סופגניות רק בחג עצמו. אבל בכל שנה מתחילים למכור סופגניות מוקדם יותר ויותר. יש מצב שהיו כמה סופגניות אצלנו בסוכה. סופגניות דשנות, עסיסיות מלאות ריבה... טוב, טיפה נסחפתי. כשאני מגיע למצב הזה, אני תמיד מנסה לשכנע את עצמי שסופגניות זה לא טוב, ושיש להן המון חסרונות- כשאוכלים אותן כל הידיים מתמלאות שמן, ריבה משפריצה לך על הפנים, והכי גרוע- אבקת הסוכר. אפילו אם התגברת על המכשול של האבקה שמנסה להיכנס לך לדרכי הנשימה, הסיכויים לצאת מביס בסופגנייה ולא להיראות כאילו עכשיו הרצת שורה הם נמוכים מאוד. אבל הבעיה הכי גדולה בניסיון השכנוע העצמי הזה היא שלכל הבעיות הללו יש פיתרון. אתם יושבים? מיני סופגנייה.

מיני סופגניות בציפוי שוקולד, קוקוס ופקאן סיני

650 גר' קמח 50 גר' שמרים טריים 100 גר' סוכר 4 ביצים כף תמצית וניל חצי כפית המלח 60 מ"ל שמן 60 מ"ל מים מערבבים את הסוכר, השמרים והמים ושמים בצד. שמים את הקמח, הוניל והביצים בבלנדר ומערבבים. תוך כדי עירבוב מוספים את תערובת השמרים ולאט לאט גם את השמן. כשהבצק אחיד ניתן גם להוסיף את חצי כפית המלח. להתפיח עד שמכפיל את נפחו. מוציאים אוויר מחלקים את הבצק לכדורים בגודל מטבע של 10 אגורות ומתפיחים שוב. מחממים סיר שמן ל-180 מעלות (אפשר להכניס כף עץ, אם נוצרות סביבה בועות, השמן חם) מכניסים את הכדורים לשמן לבערך חצי דקה טיגון מכל צד מוציאים לנייר סופג *במקום למלא, אני ממליץ לטבול חצי סופגנייה בשוקולד מומס ומייד לאחר מכן בשבבי קוקוס או בפקאן סיני קצוץ. או בשניהם ביחד.

מיני "סופגניות" פלאנטיין

פלאנטיין זה סוג של בננה שמגיע מאזור דרום אמריקה. היא גדולה יותר, מתוקה פחות, והרבה יותר עמילנית. אפשר להכין את המתכון הבא גם עם בננה רגילה, אבל הפלאנטיין נותנת ניגוד חמצמץ וטוב לציפוי הפריך והמתוק. למרבה השמחה התחילו לגדל אותו גם בארץ, אני קונה אותו בשוק האיכרים שבנמל תל אביב בימי שישי. מצרכים- 4 כפות סוכר 1 כוס קמח 4 שקיות אבקת אפייה 3 גר' שורש ג'ינג'ר מגורד 3 גר' גרידת לימון 2 ביצים 1כוס חלב 1 פלאנטיין או בננה גדולה מערבבים את כל החומרים פרט לפלאנטיין בקערה ומכניסים למקרר ל-10 דקות פורסים את הפלאנטיין לפרוסות דקות, בערך חצי ס"מ מחממים סיר עם שמן ל180 מעלות טובלים את פרוסות הפלאנטיין בבלילה ומכניסים לשמן מטגנים כל צד כחצי דקה ומוציאים לנייר סופג בוזקים מעט אבקת סוכר ומגישים חם.

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.