אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

22/3/15

לא רק בפסח, מתכונים מעולים ללא קמח חיטה

כל אחד יודע שט"ו בשבט זה חג לאילנות, שבועות זה חג לביכורים ופורים זה חג לשיכורים, אבל מה שרוב האנשים מפספסים זה שפסח זה חג למי שאלרגי לגלוטן - חולי צליאק.

בתור בן אדם שעוסק במסעדנות, במשך השנים ממש מרגישים את השינוי שחל במודעות בנוגע לחולי צליאק. אם לפני מספר לא רב של שנים לקוח היה מבקש שגלוטן לא יגע במנה שלו, ההודעה במטבח לא רק שהייתה מתקבלת בהרמת גבה, אלא לעיתים גם ברצף של קללות. ואילו היום- מסתפקים ברצף של קללות וזהו.

וברצינות רגע- כמעט כל אחד מכיר מישהו שאלרגי לגלוטן ברמה כזו או אחרת, ואם אני הייתי צריך לוותר על סוג אוכל מסויים, כנראה שבצק היה אחד הדברים האחרונים שהייתי מוותר עליהם. ולכן יש משהו מעניין בחג שבעצם מאפשר לך הצצה לאיך החיים שלך היו נראים אם היית אלרגי לגלוטן.

עוד מתכון מעולה של שטראוס מים תמי4

כמו שאמרתי קודם, בשנים האחרונות חלה ממש מהפיכה בהרגלי התזונה ללא גלוטן. פעם היית צריך להסתפק בלחמניות רכות על בסיס של קמח תפוחי אדמה במקרה הטוב, או לוותר לגמרי על מאפים במקרה הרע. בעצם, אני לא בטוח אם זה לא הפוך... היום לעומת זאת, יש המון סוגים שונים של מוצרים ללא גלוטן- פסטה, מאפים או לחמים שעשויים מסוגים שונים של קמחים- תירס, תפוחי אדמה, שקדים ואפילו קוקוס.

לכבוד פסח, הכנתי כמה מתכונים שמותאמים לפסח מעצם היותם ללא קמח חיטה, אבל כל כך טעימים שאפשר להינות מהם לכל אורך השנה.

קניידלך קמח תירס

בגלל שאי אפשר לקרוא לזה פסח בלי קניידלך, נתחיל בכופתאות האלה. יש כאלה שאוהבים אותם אווריריות וקלילות, ויש כאלה שאם הן לא קופצות מהקיר כמו כדור פינג-פונג לא יסכימו לקרוא להן קניידלך.

300 גר' קמח תירס, רצוי טחון דק

100 גר' קמח אורז/תפו"א/טפיוקה (זה בעצם הקמח שאחראי על ההדבקה)

2 ביצים

80 מ"ל שמן ניטראלי (סויה, תירס)

220 מ"ל מים קרים מאוד

מלח, פלפל, אבקת בצל

זה לא פסח בלי כוס מים מבר המים תמי4 שלכם

•מערבבים את כל המרכיבים ביחד עד לקבלת עיסה הומוגנית

•מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות ל-20 דקות

•מביאים סיר גדול עם מרק עוף של סבתא לרתיחה עדינה מאוד

•בעזרת שתי כפות יוצרים כדורים מהתערובת ומכניסים אחד אחד למרק. לא לשים יותר מדי אחרת המרק יתקרר ולא  יבשל את הקניידלך

•כשהם צפים הם נוכנים. מומיאים מהמרק, משמנים מעט ומחביאים משאר המשפחה, אחרת לא ישאר עד לארוחה

•מי שאוהב את הקניידלך יותר אווריריים יכול להקציף את הביצים ולקפל אותן לתוך התערובת


"ביסקיטס" עם גבינת צ'דר וחלפיניו

ביסקיטס הם מאכל שמגיע מהחלק הדרומי של ארה"ב. זה בעצם מאפה מאוד פשוט שאפשר להכין בכמה רגעים. המתכון הבא משודרג עם גבינת צ'דר שמוסיפה מליחות וחלפיניו שמוסיף עקיצה.

מתכון מעולה מהבלוג של שטראוס מים תמי 4

160 גר' קמח תירס

100 גר' קמח תפוח אדמה

10 גר' אבקת אפייה

5 גר' מלח גס

90 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

110 גר' גבינת צ'דר מגורדת (אפשר להחליף באמנטל או גרוייר, אבל הכי טעים עם צ'דר)

20-50 גר' חלפיניו (תלוי כמה אתם אוהבים חריף)

175 גר' רוויון (ועוד קצת לשמור בצד להברשה)

•מערבבים בקערה את הקמחים, המלח ואבקת האפייה

•מוסיפים את החמאה, הצ'דר והחלפיניו ומערבבים

•מוסיפים את הריוויון ומערבבים עד שהתערובת מספיק יציבה ליצירת כדור

•מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מפזרים קצת קמח מלמעלה ומרדדים לגובה של 2 ס"מ בערך

•חותכים עם סכין לקוביות באורך 5ס"מ ומניחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה בצורה מרווחת

•מברישים מלמעלה בריוויון ומכניסים לתנור על חום של 200 מעלות למשך כ-15 דקות, עד לקבלת צבע זהוב

•מוציאים ומניחים להתקרר מעט

בתיאבון

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.