אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

15/12/15

איך להכין מרק תירס בקלות

אין הורה שלא מכיר את ה"שריטות" הייחודיות של הילדים שלו בכל הנוגע לאוכל. הן תקופתיות, מתחלפות ובכל פעם מחדש הן לא הגיוניות להחריד.

"אבא, הצהוב נוגע בלבן!!" (כן, זו חביתה), "אבא, תוציא לי את הפירורים האלו!!" (זה אורז, כולו פירורים כאלו...), "אבא, הצלחת שלי ירוקה!! (נכון, שכחתי שאת אוכלת רק על צלחות ורודות עם נקודות פולקה) ועוד דוגמאות אין ספור, אני בטוח שכולכם כבר מכירים. אני גם בטוח שכולכם כבר הבנתם שכל התנגדות היא חסרת משמעות וכדאי מראש לשחק את המשחק שלהם. אז כן. ממש כמו ואן גוך, גם על הילדה שלי עוברת תקופה צהובה. היא מוכנה לאכול רק צהוב. אתם יודעים כמה זה קשה להכין אוכל מזין רק ממרכיבים צהובים? זה על גבול הלא אפשרי. ארוחת בוקר- גבינה צהובה עם פלפל צהוב ומעדן צהוב ארוחת צהריים- אורז עם כורכום, עגבניות שרי צהובות ובננה ארוחת ערב- חביתה (רק מהצהוב, בסדר, הבנתי), קרמבולה, ומשמש דווקא נשמע לא רע, נכון? אז זהו שלא, תוסיפו לזה את המגבלות הנוספות על מה שהיא אוכלת- לא ירקות, לא גבינות, לא פירות משונים (הגבול שלה עובר בתפוח צהוב), ונשארתם עם פחות או יותר פסטה, אורז ופתיתים. בלי כלום. מדכא, נכון?   אז בתור אבא שחשוב לו שהתזונה תהיה מאוזנת פחות או יותר אני כן מקפיד בכל ארוחה שיהיה על השולחן ירק או פרי או בעצם כל דבר שהוא לא פסטה, פתיתים או אורז, כדי שאם במקרה יתחשק לה זה יהיה זמין. עד התירס. יום אחד הכנתי לה אוכל ושכחתי להכניס את קלחי התירס שהבאתי מהקניות. היא הסתכלה בחשדנות, נגעה בחשדנות עוד יותר והחליטה לטעום מאז זה סיפור הצלחה. גם בריא, גם ורסטילי והכי חשוב- צהוב! מה שהכנתי עם התירס הצהוב - מרק תירס קרמי

מרכיבים:

שתו כוס מים מבר המים תמי4 של שטראוס מים - 1 ק"ג גרגירי תירס (הכי טוב טרי. אם אין אז עדיף את הקפואים על קופסאות השימורים) - 250 גר' בצל לבן פרוס דק - 50 גר' שורש ג'ינג'ר פרוס דק - 250 מ"ל שמנת מתוקה - 1.5 ליטר מים - מלח, פלפל - 100 גר' גבינת צ'דר מגוררת להגשה

הכנה:

מחממים סיר עם תחתית עבה על אש בינונית. מכניסים את הבצל והג'ינג'ר (כן, ללא שמן בכלל) ומערבבים עד להזהבה. שימו לב- לא השחמה, המרק הרבה יותר יפה כשיש ניגוד בין הצבע הלבן בהיר לכתום של הצ'דר מוסיפים את גרגירי התירס ומערבבים עוד כדקה. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כ20 דקות. מוסיפים את השמנת, מלח ופלפל לבן, מבשלים כחמש דקות נוספות ומכבים את האש. בכל ארוחה מומלץ לשתות לפחות כוס מים אחת מבר המים תמי 4 מסננים את הנוזלים לתוך קערה (חשוב לשמור אותם כמובן) ומכניסים את המוצקים למעבד מזון. מפעילים על המהירות הכי גבוהה ולאט לאט מגבירים. טוב, לא באמת- מתחילים במהירות הכי נמוכה מזליפים את הנוזלים עד לקבלת המרקם הרצוי. למשקיעים מעבירים את המרק דרך מסננת ומקבלים מרקם הרבה יותר קרמי. מגישים בקערה ומפזרים מעל מעט צ'דר מגורר. בתיאבון.

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.