Water Blog | בלוג המים של תמי 4 - שטראוס מים - איך לאפות חלה עם הילדים בקלות ובמהירות

אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

18/10/15

איך לאפות חלה עם הילדים בקלות ובמהירות

כשיש לך ילדים יש הרבה דברים שאפשר להתענג עליהם: חיוך ראשון, לשמוע את המילים "אני אוהב אותך", לראות אותם רצים אליך והעונג הגדול מכולם- שנ"צ בשישי. הבעיה בשנ"צ בשישי היא שיש לך ילדים. כמו שאני רואה את זה יש שתי דרכים להתמודד. האחת, לנעול את הדלת וללכת לישון עם אטמי אוזניים. השנייה, למצוא לילדים תעסוקה משל עצמם...

  אל תשכחו לשתות כוס מים מבר המים תמי4 שלכם אני אישית מעדיף את הדרך הראשונה אבל אם אתם בעניין של התעסוקה אז יש כמה אופציות: הראשונה היא טלוויזיה מן הסתם. החיסרון הוא שאין לך שליטה על התכנים כשאתה ישן. אופציה שנייה היא לארגן להם זירת היאבקות, החיסרון הוא שיש סיכוי שיעירו אותך כדי לנסוע לבית חולים. האופציה השלישית היא לתת להם להכין ארוחת ערב, או ליתר דיוק חלה לארוחת ערב. איזה ילד לא אוהב לשחק בבצק? זה כיף, זה נעים, זה מפתח פעילות מוטורית עדינה ובעיקר ייקח להם לפחות שעה לקלוע את החלה בצורה סבירה. כל מה שצריך הוא לתת להם את המרכיבים, להסביר להם את שלבי ההכנה וללכת לישון בביטחון גמור שכשתתעורר כל מה שיישאר לך לעשות הוא לכוון את התנור, לנקות טון קמח ממשטח העבודה, הרצפה, הילדים והכלב, להכין מהר מחדש עוד בצק, להסיח את דעתם בזמן שאתה קולע חלה מהבצק שהכנת ומחביא את שלהם, להכניס לתנור ולהתקלח. או שבעצם, אפשר לוותר על השנ"צ ולהכין ביחד איתם את החלה. כמו שאומרים, מי שעובד בערב שבת נח בשבת. אלא אם כן יש לו ילדים.   מתכון לחלה: 1 ק"ג שטיבל 2 100 גר' שמן סויה 100 גר' חמאה 30 גר' שמרים לחים 1 ביצה 480 גר' מים + חלב 25 גר' מלח 120 גר' סוכר שטראוס מים מאחלת לכם שבת שלום   מכניסים את כל החומרים למיקסר ומערבבים עם וו לישה על מהירות נמוכה כחמש דקות עד שהתערובת נהיית אחידה. לאחר מכן עוד כ15 דקות על מהירות בינונית. מוציאים מהמיקסר, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של כשעה. מחלקים לחתיכות של 300 גר' ומגלגלים לרצועות ארוכות. קולעים את החלה ומניחים לה לתפוח מחוץ למקרר עוד כחצי שעה מכוסה במגבת. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום. מכניסים לתנור מחומם על 160 מעלות למשך כ40 דקות.   רוצים לגוון ולהכין חלה מיוחדת (למתקדמים): מתכון לחלת עגבניות מיובשות: ממרח עגבניות מיובשות: 100 גר' עגבניות מיובשות 20 גר' עלי בזיליקום טריים 1 שן שום 100 גר' שמן זית   מהלך הארוחה מומלץ לשתות מספר כוסות מים מבר המים תמי 4 מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים ומפעילים בפולסים עד לקבלת ממרח אחיד. מכינים את הבצק לחלה. בשלב בו מחלקים לכדורים, במקום ישר לרדד לרצועות- מרדדים את הבצק ליריעה, מורחים בעדינות את ממרח העגבניות המיובשות ומגלגלים לרצועה. קולעים את החלות כרגיל. אופים בטמפרטורה של 150 מעלות למשך כחמישים דקות.

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.