אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

3/9/15

איך להכין כריכים טעימים, בריאים ומקוריים?

הדבר הכי יפה בעולם זה פנים של חבר כשהוא פותח אריזה של מתנה שהכנת. הציפייה, ההתרגשות, הסקרנות והרצון כבר לראות מה יש שם. והרגע הכי כיפי שיכול להיות לראות שהוא פותח את המתנה ואוהב את מה שיש שם. בתור משהו שאוהב לבשל זה אחד הרגעים שאני הכי אוהב. ואם אני יכול לשלב את הרגעים האלה עם שמירה על הבריאות של החברים והמשפחה שלי - אפילו יותר טוב...

אז לכבוד השנה החדשה והחזרה לבית הספר, החלטתי להכין הפתעה לבני המשפחה -  סנדוויץ'.   אל תשכחו לשתות כוס מים מבר המים תמי 4 בכל ארוחה, גם בבית הספר   תמי 4 מאחלת לילדכם שנת לימודים מוצלחת, אל תשכחו לשתות מים היתרון הכי גדול בלהכין לבד את הסנדוויץ' הוא שאני יודע בדיוק מה הכנתי ומה המשפחה שלי הולכת לאכול. לא שאני כזה פדנט במה שכל אחד מהילדים מכניס לפה. יש לנו בבית מדי פעם חטיפים, אני לא אשתולל אם אחרי ביקור אצל סבא וסבתא הילדים יחזרו עם כתמי שוקולד על הבגדים. אבל, אם אני כבר מכין להם את ההפתעה היומית הזו לארוחת בוקר, אני אדאג שמה שאני נותן להם יהיה בריא ככל האפשר. יכול להיות שמדי פעם אני אכין כריך מלחם מונבט וממרח של אגוזי קשיו ועשבי תיבול, אבל באותה מידה אני בטוח שאחטא מדי פעם ואכין להם כריך במילוי מרשמלו ושוקולד. טוב, אולי לא, אבל זה נשמע לי פתאום ממש טוב. מפה לשם, נהייתי רעב.   במתכונים הבאים השתדלתי לתת מתכונים פשוטים יחסית שניתן להכין בקלות ולשמור מספר ימים במקרר. כי ברגע שלהכין סנדוויץ' נהיה עבודה קשה מדי, אפשר בקלות להידרדר בחזרה לפרוסה עם שוקולד. אפשר כמובן לשחק עם סוגי הלחם וסוגי הממרחים. גיוון זה חלק חשוב, כי לא משנה כמה הסנדוויץ' שתכינו יהיה טעים, בפעם השלושים וחמש הוא כבר יהיה משעמם. לחם שחור, ממרח עגבניות מיובשות וזיתים שחורים ממרח עגבניות: 100 גר' עגבניות מיובשות (או קנויות, או שאפשר ליבש לבד) 50 גר' שמן זית 5 עלי טימין קצוצים מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים פרט לשמן ומפעילים. את השמן מזלפים לאט לאט. אני הכי אוהב ממרח לא אחיד, כזה שאפשר ליפול בו על חתיכות עגבנייה גדולות, אבל לא חייבים. מורחים שכבה אחידה של ממרח העגבניות, מפזרים קצת זיתים שחורים (בלי הגרעינים כמובן) ומי שרוצה ממש להשקיע יפזר גם קצת עלי בזיליקום טריים.   באגט עם ממרח קשיו-עשבי תיבול ועגבניות שרי ממרח קשיו- עשבי תיבול:   עוד מתכון מעולה ומקורי של שטראוס מים ותמי 4 משרים 250 גר' אגוזי קשיו למשך לילה. מסננים מהמים ומכניסים למעבד מזון. מתחילים לטחון ומוסיפים בזילוף מים עד למרקם משחתי (כמו גבינה לבנה). בשלב הזה מוסיפים איזה עשבי תיבול שאתם והילדים אוהבים. למשל עירית ופטרוזיליה, בזיליקום וטימין, אפילו שמיר וכוסברה. את עגבניות השרי אפשר לחתוך לחצאים או לפרוסות, אבל מי שממש רוצה להשקיע (ושהילדים שלו בעניין של מאכלים מיוחדים) יכול לכבוש את העגבניות. חותכים לחצאים, מכסים במלח למשך שעה, שוטפים אותן משאריות המלח ומשרים בשמן זית. יכול להחזיק מעמד שבוע, אבל לרוב נגמר הרבה לפני.   פנקייק (כן, פנקייק) בננה עם ממרח נוטלה ביתי – מומלץ לארוחות בוקר שני המתכונים באדיבות נטע להב, מאתר טיב EAT פנקייק: 1 כוס שיבולת שועל דקה רבע כוס מים רבע כוס חלב קוקוס 2 בננות בשלות 1 ביצה חופן שקדים שהושרו מספר שעות במים מעט קינמון הכנה: יש לקלוף את השקדים ולטחון את כל המרכיבים בבלנדר מוט עד לקבלת בלילה אחידה ומעט נוזלית. מחממים מחבת עם מעט שמן קוקוס ומכינים את הפנקייקים. ממרח נוטלה ביתי   אם רוצים, אפשר להוסיף קצת תמצית וניל, טיפה הל, או להחליף את הדבש בסירופ מייפל   את כל המרכיבים מכניסים לבלנדר ומפעילים עד לקבלת תערובת אחידה. ניתן לשמור מחוץ למקרר. בכל ארוחה חשוב לזכור לשתות מים מבר המים תמי4 של שטראוס מים

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.