אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

25/1/15

לא רק למכורי הבצל

אמא שלי לא אוהבת בצל. זה לא שהיא קצת לא אוהבת, או קשה לה טיפה עם הריח. מדובר על שנאה תהומית, עמוקה ובלתי ניתנת לגישור. כשאנחנו אוכלים במסעדה למשל, היא תוודא שהמנה שלה לא מכילה בצל. או בצל סגול.

או בצל ירוק, עירית, עירית-שום, כרישה או כל ירק אחר שאולי במקרה הסתכל לכיוון של אחד מהירקות שלגמרי לא באשמתם השתייכו למשפחת הבצליים. אני גדלתי בבית נטול בצל. ידענו במשפחה שיש ירק כזה, אבל לא ידענו מה הטעם שלו, הריח שלו או אפילו איך הוא נראה. אסור היה אפילו לדבר עליו ליד השולחן (טוב נו, המצאתי את החלק האחרון). עם מים איכותיים ממכשיר תמי4, הכל יצא טעים יותר יום אחד, אכלתי אצל חבר סלט. סלט ירקות פשוט, כזה שמכינים בכל בית. אבל משהו אצלו היה שונה. עשיר יותר, חריף יותר, טעים יותר. כששאלתי מה יש בתוך הסלט, אמא שלו משכה בכתפיה ואמרה:" עגבניה, מלפפון, מיץ לימון ומלח. אה, ושמתי גם בצל ירוק". הרגשתי כמו אדם דתי שחזה התגלות. כשחזרתי הביתה, אמא שלי בדיוק הפעילה מכונת כביסה, ולמרות הריחות של המרכך, ברגע שנכנסתי הביתה היא שאלה- מי אכל בצל?!? נשלחתי מיד לצחצח שיניים. עם נפט וחול (טוב נו, עוד פעם טיפה נסחפתי). מאז, בכל הזדמנות (מחוץ לבית כמובן) הייתי טועם בצל. בכל הווריאציות הקיימות- חי, מטוגן, אפוי, במרק, על הגריל. באמת שיש אינספור אפשרויות להכין בצל, והיופי הוא שהוא יצא מעט שונה בכל דרך, אבל תמיד הוא ישמור על הטעם הייחודי שלו נ.ב.- אני חושב שהיום הנורא ביותר בחייה של אמא שלי היה היום בו היא תפסה את הבת שלי אוכלת בצל חי כאילו זה היה תפוח. מכל האפשרויות להכין בצל, אני נותן שני מתכונים- אחד קלאסי, למרק בצל, ואחד קצת פחות סטנדרטי- טארט טאטן בצל.

מרק בצל

10 בצלים פרוסים דק חצי בקבוק יין לבן 3 עלי דפנה 3 גרגרי פלפל אנגלי 1 מסמר ציפורן ענף טימין מים 50 גר' חמאה מלח, פלפל מרק בצל מעולה מכינים ממים ממכשיר הבאבל בר   • מחממים סיר גדול עם החמאה, כשהיא מתחילה להשחים מכניסים את הבצל. • מערבבים עד שהבצל משחים לגמרי. ממש על גבול השרוף. • מוסיפים לסיר את היין והתבלינים. • כשהיין כמעט מתאדה מוסיפים מים עד לכיסוי. • ממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד שעה. • מאוד מומלץ בהגשה לגרר גבינה קשה מעל המרק ולהגיש עם ברוסקטה.

טארט טאטן בצל

למי שאוהב לבשל ולמי שמעריך איכות כמו תמי4 5 בצלים קטנים חצויים ענף טימין מלח, פלפל לבצק- 200 גר' קמח 100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות 30 גר' מלח 2 חלמונים מי שרוצה יכול להוסיף קמח הכנה: מכניסים למעבד מזון את הקמח, המלח והביצים. מפעילים לעשר שניות. מוסיפים את החמאה ומפעילים שוב עד שנוצר בצק במרקם פירורי. מוציאים ולשים ביד עד שהוא אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. מחממים מחבת שיכולה להכנס לתנור על אש נמוכה עם מעט שמן זית וענף הטימין. מכניסים את הבצלים למחבת על הגב, כלומר שנראה את הפלחים שלהם מולנו. מתבלים במלח ופלפל. כאשר הם מתחילים להתרכך הופכים אותם ומתבלים שוב. כאשר הבצלים רכים לגמרי מכבים את האש ומדליקים תנור על 180 מעלות. מוציאים את הבצק ומרדדים אותו לעובי סנטימטר. מניחים אותו על המחבת כך שיכסה את כל צדדיה. מכניסים לתנור עד שהבצק מזהיב- כ20 דקות. מוציאים ומניחים לטארט להתקרר כ10 דקות. מניחים צלחת מעל המחבת ובתנועה אחת הופכים את המחבת מעליה.

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.