אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

21/5/15

מתכון מושלם לפחזניות

לא חסרים מאכלים בחגים יהודיים. למעשה, כל הרעיון עליו מבוססים החגים הוא פשוט מאוד- מישהו ניסה להרוג אותנו, ניצחנו אותו, בואו נאכל! לכל חג הייחוד שלו- בראש השנה אוכלים גפילטע פיש (כי זה ראש של דג), בפסח אוכלים מצות (וגפילטע פיש), בפורים אוכלים אוזני המן (שכשחושבים על זה קצת, אני לא בטוח שמאכל שנקרא על שם אוזן של מישהו ומלא במילוי שחור זה כזה דבר מעורר תיאבון), בל"ג בעומר אוכלים פחם שחשבנו שהוא התפוח אדמה ששמנו בתחתית המדורה, וביום כיפור אנחנו צמים, כדי לכפר על כל מה שעשינו במהלך השנה האחרונה. כן, לשבור דיאטה בחגים זה סוג של חטא...

ויש את שבועות. חג הגבינות. החג שכולם אומרים עליו: "ארוחת שבועות? זה בקטנה, אפילו לא אוכלים מוצרי בשר", ואז מגיעים לארוחת חג, ומתחילים לאכול. בדרך כלל הגבינות מתגנבות בערמומיות. מתחילים עם איזו מנה של דג ביוגורט קר. ואז מישהו שם פלטת גבינות בקצה השולחן, שיהיה. ואז מגיעים הקישים ואתה מבין שזה הולך להיות קרב קשה, עקוב מחלב ניגר. שניים, שלושה, ארבעה סוגי קישים שונים! ואם לא תטעם מאחד מהם, מיד תקבל מבטי שטנה מהדודה, או, רחמנא ליצלן- מאשתך. בלב כואב ובקיבה מורחבת אתה מחפש מפלט, אך על השולחן מתחילים להיערם בלינצ'ס. אתם יודעים איך אומרים בלינצ'ס ביחיד? לא אומרים, כי אין דבר כזה. הם תמיד מתנפלים עליך בחבורה, כולם שמנמנים ומלאים בכל טוב- שמנת, פטריות, בצל מטוגן... וברגע שאתה חושב שזהו, נגמר האוכל ואפשר לברוח הביתה- מגיעים הקינוחים.

אותם בלינצ'ס פתאום מתמלאים כאילו מאליהם בקצפת וצימוקים, עוגות גבינה נערמות אחת על השנייה, פנה קוטה, קרם ברולה ושאר רוטטים למיניהם. וכשאתה חושב שזהו, אין סיכוי להכניס עוד משהו פנימה בלי להוציא משהו אחר החוצה- מגיעות הפחזניות. אח, הפחזניות. פריכות מבחוץ, נוטפות קרם שוקולד או טופי ומלאות בכל טוב. וכמו הבלינצ'ס, אי אפשר לאכול רק אחת. בשלב הזה אתה כבר עובד על אוטומט, בכל פעם שמישהו פונה אליך אתה מכניס משהו לפה, העיקר שלא ייעלב, עד שבטעות אתה אוכל את סידור הפרחים שגיסתך עמלה עליו שעות. וכן, היא נעלבה. לך תסביר לה שרק רצית עוד פחזנייה. אז בשביל שיהיו לכם פחזניות בשולחן החג כתבתי לכם מתכון קליל. בתאבון.

פחזניות במילוי קצפת לוטוס

לא לשכוח לשתות כוס מים מבר המים תמי4 של שטראוס מים

לפחזניות:

כוס מים

כף סוכר

1/4 כפית מלח

50 גרם חמאה (חתוכה לקוביות)

1+1/4 כוסות קמח

3 ביצים L

לקרם:

 1 מיכל שמנת מתוקה

3 כפות ממרח לוטוס

 בסיר מביאים לרתיחה את הכל חוץ מהקמח והביצים.

כשהתערובת רותחת והחמאה הומסה מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים בכף עץ עד לקבלת בצק אחיד.

מערבבים (עדיף במיקסר) את הביצים אחת אחת לתוך הבצק.

strauss water tami4

מעבירים לשקית זילוף ומזלפים כדורים קטנים לתבנית הקייקפופס במולטיקייק. הכדורים צריכים להיות בגודל של כ-3/4 מהחור בתבנית.

סוגרים את המכשיר אך שמים קיסם כדי שהידית לא תינעל (הכדורים הולכים לתפוח).

אופים כ-6 דקות.

הם קצת מתפנצ'רים כשמוציאים אותם מהמכשיר אבל לא להיבהל, כשתמלאו אותם בקרם הם יתנפחו חזרה.

מקציפים במיקסר את קרם הלוטוס והשמנת עד למרקם יציב. מעבירים לשק זילוף. בעזרת קצה של קשית עושים חורים בפחזניות וממלאים אותן בקרם. הכי טעים להגיש אותן קפואות.

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.