Water Blog | בלוג המים של תמי 4 - שטראוס מים - כך תכינו את השייק המושלם

אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

31/3/16

כך תכינו את השייק המושלם

חורף, אביב, קיץ או סתיו, אנחנו הישראלים אוהבים שייקים. כל אחד עם המרקם והמרכיבים החביבים עליו, אבל אף אחד לא יגיד לא לשייק טוב. לקראת האביב אספנו לכם מספר טיפים וטריקים להכנת השייק המושלם שיהפוך אתכם לכוכבי המסיבה או למלכי הבית!

חורף, אביב, קיץ או סתיו, אנחנו הישראלים אוהבים שייקים. כל אחד עם המרקם והמרכיבים החביבים עליו, אבל אף אחד לא יגיד לא לשייק טוב. לקראת האביב אספנו לכם מספר טיפים וטריקים להכנת השייק המושלם שיהפוך אתכם לכוכבי המסיבה או למלכי הבית!

מרקם סמיך ללא שימוש בסוכרים או שומנים

על קסנטן גאם שמעתם? אם כן, אתם יכולים לדלג ישר לסעיף הבא. אם לא, בטוח תשמחו לדעת שיש מוצר שניתן להוסיף לשייקים על בסיס מים שיתן להם מרקם סמיך ממש כאילו הכנתם את השייק על בסיס גלידה. הקסנטן גאם מיוצר על ידי התססת סוכר באמצעות הבקטריה Xanthomonas campestri , ומשתמשים בו באופן תעשייתי כבר מספר שנים, בעיקר לעיבוי והסמכה של מוצרים, אך יש לו שימושים אחרים כגון חיבור אמולסיות (ויניגרטים למיניהם) ,מניעת גבישי קרח בגלידות ועוד. לאחרונה ניתן לרכוש אותו בחנויות המתמחות במוצרי מטבח וגם בסופרים, באזור המוצרים ללא גלוטן. השימוש שנעשה בקסנטן גאם הוא הסמכת השייקים- למעשה כל מתכון בו יש צורך בגלידה, שמנת או כל מסמיך אחר ניתן להמיר בכמות קטנה ביותר של קסנטן גאם. יתרון נוסף שלו הוא שאין צורך בחימום או עיבוד. פשוט מוסיפים אותו לבלנדר ותוך כדי ערבוב הוא מסמיך את השייק.

שייק בשני צבעים

אל תשכחו להוסיף לשייק מים מהתמי4 שלכם אנשים רבים חושבים שהיתרון הכי גדול בשייק הוא שפשוט זורקים הכל לבלנדר, מפעילים ושותים. נכון, יש מצבים שבא לכם משהו מהיר וזה ייתן בדיוק את המענה (למרות שבטיפ הבא אני נותן פתרון הרבה יותר פשוט ומהיר), אבל כאשר טוחנים הכל ביחד יש טעמים שהולכים לאיבוד, לא תמיד השייק יצא אותו דבר, וגם בואו נודה בזה- זה נראה כאילו זרקתם הכל לבלנדר וטחנתם. איפה עיצוב המנות שאתם כל כך משקיעים בהן? למה לקפח את השייקים? אז מהו הטיפ: להכין שייקים נפרדים ואז לערבב אותם, או בשכבות, או למזוג ביחד לאותה כוס, יש המון אפשרויות, והתוצאה אחרת לגמרי, גם בטעם וגם במראה.

הסוד של שאריות השייק

הכנתם כמות גדולה מדי של שייק? נשארו המון פירות שכבר לא נראים טוב? סתם בא לכם להרשים את האורחים? תקפיאו את השייקים במגש של קוביות קרח ותגישו בתוך השייק שהכנתם עכשיו. גם חסכוני, גם מהיר וגם נראה ממש יפה. שטראוס מים מזמינה אתכם להתאהב במים מחדש

מתכון לשייק תות בזיליקום


השתמשו במים מהתמי4 שלכם להכנת שייקים על בסיס מים

מרכיבים:

500 גר' תותים שטופים ופרוסים 200 גר מים קרים מהתמי 4 שלכם 5 עלי בזיליקום ירוק 5 גר' חומץ (החומץ מדגיש מאוד את הטעם של התותים) 1 גר' קסנטן גאם

הכנה:

מכניסים את התותים, הבזיליקום והחומץ לבלנדר. מפעילים על מהירות בינונית ומזלפים את המים. מוסיפים את הקסנטן ומעבירים את הבלנדר למהירות גבוהה למשך דקה נוספת. מכבים ומקררים.

שייק קיווי קוקוס


מרכיבים:

500 גר' קיווי קלוף ופרוס 100 גר' מים 100 גר' חלב קוקוס 10 גר' שבבי קוקוס קלויים 1 גר' קסנטן

הכנה:

מכניסים את הקיווי והמים לבלנדר. מפעילים על מהירות בינונית ומזלפים את חלב הקוקוס. מוסיפים את הקסנטן ושבבי הקוקוס ומעבירים את הבלנדר למהירות גבוהה למשך דקה נוספת. מכבים ומקררים.

שייק מנגו בננה ומלון, דבש וקינמון


מרכיבים:

200 גר' מנגו 200 גר' בננה 100 גר' מלון 100 גר' מים כפית קינמון טחון 2 כפות דבש (אפשר יותר) 1 גר' קסנטן

הכנה:

מכניסים את הפירות, הדבש והקינמון לבלנדר ומפעילים על מהירות מירבית. מעבירים למהירות בינונית ומזלפים את המים. מוסיפים את הקסנטן ומעבירים את הבלנדר למהירות גבוהה למשך דקה נוספת. מכבים ומקררים.

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.