Water Blog | בלוג המים של תמי 4 - שטראוס מים - מתכונים לט”ו בשבט

אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

4/2/15

מתכונים לט"ו בשבט

אני מניח שרוב האנשים, אם תבקש מהם שיזרקו אסוציאציות שמזכירות להם את צמד המילים "ט"ו בשבט", יגידו: "פירות", "יבשים", "פאפאיה בצבע כתום רדיו-אקטיבי", "אגוזים" אולי "קיווי ירוק זרחני שנראה כאילו שברו עליו סטיק-לייט" ואפילו "אננס עם כל כך הרבה סוכר שימיס לך את השיניים מהר יותר מקולה", לא בהכרח בסדר הזה.

אז כן, גם לי יש הרבה זיכרונות כאלה, של סלסלות מלאות בפירות יבשים שממחזרים משנה אחת לזו שאחריה ומעוגות של פירות יבשים ואגוזים שגם אם טנק ידרוס אותן הן עדיין ישמרו על הצורה המקורית שלהן, אבל יש לי גם הרבה זיכרונות אחרים- לחפור כל היום באדמה עד שהידיים כואבות ולמרות זאת להיות מרוצה, ללכת לישון עם ריח של אדמה שלא משנה כמה אמא קרצפה אותך לא יוצא מתחת לציפורניים, שורות שורות של שתילים שכאשר תבקר אותם בשנה הבאה הם יראו לך הרבה יותר גדולים ממה שחשבת וכן, גם פירות יבשים. אבל לא כאלה שמפוצצים בסוכר, אלא יובשו בצורה טבעית ללא חומרים משמרים.

יש כמה דרכים לייבש פירות. הראשונה היא באמצעות מכשיר לייבוש. העבודה איתו היא מאוד פשוטה- פורסים את הפירות, מניחים בתוך המכשיר, מפעילים אותו ו- זהו. אחרי כמה שעות יש לכם פיחת יבשים. מתאים במיוחד למי שאוהב לנשנש פירות יבשים לאורך כל השנה ורוצה לחסוך בכסף לטווח הארוך. כדי לראות את המכשיר, היכנסו לכתבה כאן.

השיטה השנייה עובדת בעיקר בקיץ (הקיץ בישראל, כמו שכבר אמרנו, היא עונה די גמישה)- פורסים את הפירות, מניחים על מגש עם נייר אפייה ושמים למשך היום בתוך האוטו. היתרון- זול. החיסרון- לא תמיד העונה מתאימה, ולא בטוח שריח של גויאבות זה הריח שאתם רוצים בתוך המכונית.

השיטה השלישית היא פשוט להכניס את הפירות על מגש (עם נייר אפייה לתנור, על טמפרטורה של 60-70 מעלות למשך כמה שעות לתנור. חשוב להשאיר את הדלת של התנור פתוחה קצת (עם כף עץ או מגבת)כדי שהאדים יוכלו לצאת והפירות יתייבשו.

היתרון הכי גדול בלייבש פירות לבד הוא שאתם יודעים בדיוק מה יש בפרי, או יותר נכון מה אין- סוכר מיותר, חומרים משמרים, צבעי מאכל למיניהם. יתרונות נוספים הם שזה זול יותר מלקנות, ושכך בעצם אתם לא זורקים פירות. יותר מדי תפוחים? אין בעיה, אפשר לייבש. המשמשים מתחילים להיות רכים מדי? אין בעיה, אפשר לייבש.

טאג'ין טלה ופירות יבשים

עם מים איכותיים ממכשיר תמי4, הכל יצא טעים יותר

400 גר' בשר טלה (בגלל שהבשר מתבשל, ולא נצרב או נעשה על האש, כדאי חלקים ללא שומן)

 200 גר' בורגול בגריסה גסה

50 גר' משמשים מיובשים

20 גר' צימוקים בהירים

50 גר' בצל פרוס דק

50 גר' תאנים מיובשות

50 גר' תמרים ללא גרעינים

מקל קינמון

3 תרמילי הל

מלח, פלפל

סיידר תפוחים

 

• מניחים בתחתית הטאג'ין את הבורגול ושופכים עליו סיידר תפוחים עד לכיסוי

• מסדרים מעל את הפירות היבשים והתבלינים

• מניחים מעל הכל את נתחי הטלה ומתבלים במלח ופלפל

• סוגרים את המכסה של הטאג'ין ומכניסים לתנור שמכוון על 190 מעלות למשך 40 דקות עד שעה

• מוציאים, פותחים את המכסה ומניחים לריח להתפשט בחלל הבית

 מרק בצל מעולה מכינים ממים ממכשיר הבאבל בר

סלט צנונית חריף

למי שאוהב לבשל ולמי שמעריך איכות כמו תמי4

סלט חמוץ-חריף, עם טעמים של אדמה הוא השילוב הכי טוב עם הטלה המתקתק מהטאג'ין

צנוניות פרוסות דק מאוד

בצל ירוק פרוס

פלפל חריף ירוק קצוץ דק

מלח גס

שמן זית

מיץ לימון. המון מיץ לימון

מערבבים הכל ביחד. זה אחד הסלטים שאי אפשר לתת בו כמויות מדויקות, כל אחד מכין לפי הטעם שלו. זה גם אחד הסלטים שיהיו טעימים יותר יום אחרי, למרות שזה ניחוש- אף פעם לא לא נשאר מהסלט הזה ליום שאחרי.

 

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.