אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

23/3/16

אוזני המן כמו שלעולם לא טעמתם

חג פורים מתקרב ובא, ואיתו מתקרב העוגיה הכי מזוהה עם חג זה, אוזני המן כמובן שכמו בכל חג, המאכלים מקדימים בחודש-חודשיים את החג עצמו. סופגניות, למשל, אפשר למצוא בסופרים כבר בסוכות, אבל זה נושא לפעם אחרת. אוזני המן הן כידוע כיסוני בצק. בשנים האחרונות עולה ועולה מגוון המילויים שיש באוזני המן- תמרים ושוקולד כבר הרבה מאוד זמן מלווים אותנו, מרציפן וחלווה יחסית חדשים ואפילו נתקלתי בכמה אוזני המן במילוי סוכריות או בוטנים. אבל מה עם הפרג? תנו לי אוזן המן במילוי פרג שעשוי כמו שצריך ואני אבחר בה כל פעם על פני מילויים אחרים.

כמובן שכדי לעשות את אוזן ההמן המושלמת במילוי של פרג מושלם צריך להכין אותה כמו שצריך. צריך מתכון לבצק טוב (בהמשך), צריך מתכון למילוי פרג טוב (גם בהמשך) וצריך לדעת גם איך לבחור את הפרג הטוב ביותר. שטראוס מים מאחלת לכם חג פורים שמח הפרג שאנחנו מכירים הוא למעשה הזרעים של פרח הפרג, אותו פרג שממנו מפיקים אופיום. אל דאגה, הזרעים אמנם מכילים כמות קטנה של אופיאטים, אך היא מזערית ולא משפיעה. מספר טיפים ליצירת מילוי הפרג המושלם: שטראוס מים מזמינה אתכם להתאהב במים מחדש הבעיה הכי גדולה עם אוזני המן היא שהיחס בין המילוי לבצק נוטה בדרך כלל לטובת הבצק. אל תבינו אותי לא נכון, בצק זה טעים, אבל באנו לפה בשביל המילוי, לא? אז למי שרוצה אוזן המן עם יחס מילוי-ציפוי שנוטה קצת יותר לכיוון המילוי יש לי פיתרון. מכינים את הבלילה של המילוי, נותנים לה כבר את הצורה המשולשת המוכרת, ובמקום להכין בצק פריך פשוט ולאפות בתנור- מכינים בלילה של בצק, טובלים בתוכה את מילוי הפרג ומטגנים עד להזהבה. גם פשוט, גם יותר מילוי וגם טעים!

מילוי פרג

מרכיבים:

250 גר' פרג טחון 50 גר' קוקוס טחון 50 גר' סוכר 5 גר' מלח 250 גר' שמנת מתוקה 200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות אל תשכחו לשתות מים מהתמי4 שלכם

הכנה:

מערבבים את כל היבשים  פרט לשוקולד בתוך סיר. מוזגים את השמנת ומשרים למשך כחצי שעה. מעבירים את הסיר לאש נמוכה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים מתאדים. מכבים את האש ומכניסים את השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה. יוצקים את התערובת מהסיר על נייר אפייה ומצננים עד להתייצבות. חותכים למשולשים ומכניסים למקפיא עד לשימוש.  

בלילה לבצק

מרכיבים: 150 גר' קמח 50 גר' קורנפלור 50 גר' סוכר 150 גר' חלב 1 ביצה L 8 גר' שמרים יבשים 5 גר' מלח  

הכנה:

מערבבים את השמרים עם מעט מהחלב (חשוב שיהיה פושר) ונותנים להם להתחיל לעבוד. אחרי כ10 דקות מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים היטב ונותנים לבצק לנוח במקום חמים כ20 דקות. בינתיים מחממים סיר עם שמן ל175 מעלות. מוציאים את מילוי הפרג מהמקפיא, טובלים בבלילה ובזהירות מורידים אותו לתוך השמן. מוציאים כאשר הבצק מזהיב, מעבירים לנייר סופג ומגישים.

בתיאבון

שטראוס מים מאחלת לכם חג פורים שמח ומבדח

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.