אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

5/3/15

לא רק עם פרג – מתכונים מיוחדים לאוזני המן

מי לא אוהב את חג פורים? זה החג הכי טוב שיכול להיות! מה יכול להיות יותר טוב מהאפשרות לעזוב ליום אחד את החיים הרגילים/משעממים/מייגעים/מתישים שלך ולהעמיד פנים שאתה מי שתמיד חלמת להיות? לשים מסיכה על הפנים ולעשות שטויות, והכי טוב- בפורים להשתכר זו מצווה!

*הערה חשובה- הכותב לא נוהג להשתכר בפורים, או בכלל. בכל אופן, לא בפומבי. אלא אם כן זה אירוע מיוחד, נגיד חתונה. או יום שישי. אבל ברצינות- לשתות זה כיף, אבל לא להיסחף.

עוד חלק כיפי בפורים הוא כמובן משלוח מנות. לתת משלוח למישהו ובתמורה לקבל משלוח מנות ממישהו אחר לגמרי. איזה סידור מוצלח! על הנייר, בכל אופן. יש תיאוריה שגורסת שככל שתשקיע יותר במשלוח המנות שלך (אני לא יודע, למשל- לאפות אוזן המן ענקית, למלא אותה בעוגיות תוצרת בית, לדר שהכנת לבד, צעצוע שגילפת מעץ מלא, ברכה שכתבת בעט נובע ועטיפה מבד משי עדין ביותר), כך תקבל משלוח מנות שלא רק שלא הושקעה בו מחשבה, אלא נראה שעשו לך דווקא (קופסת מלפפונים חמוצים עם סמיילי על הצד ותווית מחיר שעדיין מודבקת מלמטה למשל). אבל כמו שאמרתי: יאי! משלוח מנות!

אוזני המן מקוריות למטבח עם המתכון של תמי4

ובנושא אחר לגמרי, ידעתם שקופסת שמורים יכולה לנפץ חלון של מכונית ממש בלי בעיה? אם אנחנו כבר מדברים על תחפושות, אחד הדברים היותר מהנים לעשות, הוא להכין אוכל "מחופש". כלומר, להכין מאכל שנראה כמו משהו אחד, אבל בעצם הוא משהו אחר לגמרי.

"אוזן המן" במילוי פטריות

עוד מתכון מדהים למטבח מהבלוג של תמי4 שטראוס מים

אפשר למשל לקחת אבטיח, לקצוץ אותו דק מאוד עם קצת נענע ולהגיש בתור "טרטר טונה", או לרדד מרציפן לצורה של שניצל ולצפות בשבבי קוקוס קלוי. אבל אם כבר פורים, אז נלך על זה עד הסוף- אוזני המן.

לבצק:

• 200 גר' קמח

• 100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

• 1/2 כפית מלח

• 2 חלמונים

מכניסים את הקמח והמלח למעבד מזון ומפעילים לעשר שניות. מוסיפים את החמאה והביצים וממשיכים בפולסים קצרים עד שמגיעים למרקם של "חול". מהדקים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

למילוי:

• 100 גר' בצל קצוץ דק

• 50 גר' שום קצוץ דק

• 300 גר' פטריות פורטבלו קצוצות דק (עדיף כמה שיותר שחורות, כדי שהמילוי יראה כמו פרג)

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום וממשיכים לערבב עוד כדקה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים. מורידים מהמחבת ומצננים כעשר דקות.

הכנה: מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ. קורצים בעזרת חותכן עוגיות (או כוס) עיגולים. במרכז כל עיגול מניחים את המילוי ומהדקים לצורת משולש. מכניסים לתנור על 170 מעלות למשך כעשר דקות.

אוזני המן הפוכות לבצק פרג

קודם כל, מומלץ לקנות פרג שטוחנים לכם במקום. פרג שנקנה בשקית מהסופר עומד על המדפים הרבה זמן ומאבד הרבה מהטעם שלו.

• 100 גר' פרג

• חצי תפוח מגורר

• 100 גר' חלב

• 30 גר' סוכר

מתכון מפתיע למטבח מהמעוצב של תמי4 שטראוס מים

את כל המרכיבים מבשלים בסיר על להבה נמוכה עד שכל הנוזלים מתאדים. מקררים

• 300 גר' קמח

• 200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

• 70 גר' סוכר

• 1 חלמון ביצה

• תערובת הפרג שבישלנו קודם

במעבד מזון מערבבים את הקמח, הסוכר החמאה והביצה בפולסים קצרים. מוסיפים את הפרג וממשיכים לעבד עד למרקם של חול. מהדקים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך חצי שעה.

מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ, קורצים עיגולים ובתוך כל עיגול שמים מילוי- הכי מתאים חמאת בוטנים או מרציפן. מהדקים לצורת משולש ומכניסים לתנור על 170 מעלות למשך כעשר דקות. בתיאבון.

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.