אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

27/10/15

ניחוח של סתיו – מתכון לעוף ממולא

כשהאדם הקדמון היה חוזר הביתה, אחרי יום מפרך של מרדף (שלא תמיד הסתיים בהצלחה), הכנת חניתות, חפירת שורשים מהאדמה וציור על קירות המערה, הוא היה משעין את החנית החדשה על הקיר, נוהם בחיבה לכיוון האישה והילדים, מחליף את פרוות העבודה לפרוות פיג'מה ומתיישב ליד המדורה, בוהה בלהבות ומהמהם לעצמו, עד שהשינה המתוקה הייתה אוספת אותו אליה. זו הייתה שגרת יומו. אבל, מדי פעם היה משהו שהפר את השגרה...

תמי 4 מדי פעם, כשהיה חוזר מותש ועייף, בדיוק ברגע בו הניח את ישבנו על הסלע שמול המדורה, אשתו הייתה מודיעה לו: "מאמי, היום אנחנו מארחים את הרוזנברגים, אז אני צריכה שתכין את הממותה הממולאת המפורסמת שלך, טוב? ואולי גם משהו לקינוח. הם יגיעו עוד ארבעים וחמש דקות. אני נכנסת להתקלח." צעקות האימה הדהדו ברחבי העמק. במרחק שתי מערות משם מלמלו השכנים: "היא כנראה שוב הזמינה את הרוזנברגים בלי לעדכן אותו". בכתפיים שחוחות וראש מורכן, הוא ניגש להכנות. מוציא את העצמות, מכין מילוי, שם את הממותה למדורה ונכנס גם הוא להתקלח. עומד מול ההשתקפות שלו במים ומתרגל חיוכים עד שיראו פחות כמו עווית זעם ויותר כמו הזמנה חמימה להיכנס. בדיוק כשהרוזנברגים מגיעים, ריח התבשיל ממלא את המערה. הוא מקבל אותם בחיוך מזמין והם מתיישבים לשולחן. הוא מגיש את האוכל לשולחן ומתחיל לחלק. "בשבילנו רק קצת סלט, תודה" אומרת גברת רוזנברג " החלטנו להיות צמחונים" צעקות האימה הדהדו ברחבי העמק. במרחק שתי מערות משם מלמלו השכנים: "כנראה שהיא שכחה לעדכן אותו שהם צמחונים" מכיוון שאין בנמצא ממותות ואנחנו בעידן המודרני, אני מכין עוף ממולא. תמי 4 מרכיבים: 1 עוף בינוני ללא עצמות (פשוט לבקש מהקצב. אם הוא לא יודע לעשות את זה, אולי הגיע הזמן להחליף אותו) 2 כוסות פריקי (חיטה ירוקה מעושנת). ניתן להחליף בחיטה רגילה או בורגול 2 כפות צנוברים קלויים 2 כפות עשבי תבלין קצוצים- פטרוזיליה, כוסברה, טרגון, נענע 2 כפות גרגירי רימון מלח, פלפל, מעט הל תמי 4 משרים את הפריקי במים חמים למשך כשעתיים. ניתן להשרות במרק עוף לקבלת טעם מרוכז יותר. מסננים מהמים ומערבבים עם הצנוברים, התבלינים, ועשבי התיבול. מוסיפים את הרימונים ומערבבים בעדינות. מכניסים את המילוי לתוך העוף בעדינות וסוגרים את הפתח עם קיסמים. מכניסים לתנור על חום של 150 מעלות למשך כשעה וחצי. מגבירים את החום ל220 מעלות עד שהעוף מזהיב. מוציאים מהתנור, מסלקים את הקיסמים ומגישים.  

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.