אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

16/9/15

הקינוח המושלם לחגים

יש תיאוריה שאומרת שהחומר החם ביותר ביקום הוא הליבה של השמש. תיאוריה אחרת גורסת שבתוך חור שחור יש תנאים שמאפשרים טמפרטורות גבוהות. לדעתי שתי התיאוריות הללו טועות. החומר החם ביותר ביקום הוא מילוי של מאפה חם שנדבק לך לחיך. מניסיונות קודמים בבישול עם ילדים, אחד הדברים הכי חשובים ששמתי לב אליהם הוא שאם תאמר לילד- "תיזהר, זה חם!", "אל תיגע, זה חד!" הוא מיד יעשה את ההיפך...

  תמי 4 מניסיונות קודמים בבישול עם ילדים, אחד הדברים הכי חשובים ששמתי לב אליהם הוא שאם תאמר לילד- "תיזהר, זה חם!", "אל תיגע, זה חד!" הוא מיד יעשה את ההיפך. הסיבה לכך היא שילדים הם סקרנים קטנים. כך שכשמבשלים עם ילדים הדרך הכי טובה  לגרום להם לעשות או לא לעשות משהו הוא לומר להם את ההיפך. בעצם, אולי לומר לילד "חמוד, תתפוס בבקשה את התבנית שיצאה הרגע מהתנור" זה לא הרעיון הכי טוב. אם חושבים על זה, כנראה שהדרך הכי טובה לשמור על הילדים כשמבשלים איתם היא, ובכן- לשמור עליהם. יש הרבה דברים שבהם מבוגרים הם עדיין כמו ילדים. "נא לא לגעת, צבע טרי", "זהירות, גדר חשמלית", "אין כניסה, שדה מוקשים". כל אלה הם בגדר המלצות בלבד במקרה הטוב, או קריאת תיגר במקרה הפחות טוב. אז כשאתם מכינים איתם את הפופ טארטס האלה לכבוד ראש השנה, תנו לילדים להגיש אותם לשולחן ולהזהיר את האורחים. ככה, כשמישהו יקח ביס ויתחיל לחפש אשמים (כמובן, אחרי שיצעק את נשמתו לשמיים) תוכלו לחייך מאחורי הפופ טארט שלכם (שכמובן, חיכיתם שיתקרר) ולשאול בתמימות: "אבל הם אמרו שזה חם, לא?"

פופ טארטס תפוח בדבש

מתכון לבצק פריך 2 כוסות קמח כף סוכר כפית מלח כוס חמאה קרה חתוכה לקוביות ביצה כף חלב תמי 4 שטראוס מים מאחלים לכם חג שמח הכנה של הבצק: מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד למרקם חולי. מוסיפים את החלב והביצה ולשים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. מוצאים מהמקרר ומרדדים את הבצק עד לעובי של ס"מ. חותכים לחצאים (או רבעים, תלוי כמה מקום יש במקרר), ומפרידים בין השכבות עם נייר אפייה כדי שלא ידבקו. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.   למילוי: תמי 4 הכנה: חותכים את התפוחים לקוביות גסות, בגודל של בערך שניים וחצי סנטימטרים. מערבבים בקערה עם הדבש ופורסים על נייר אפייה. מכניסים לתנור בחום של 160 מעלות עד שהתפוחים מתרככים. מניחים בתוך מסננת כדי שהנוזלים ירדו (לא לזרוק את הנוזלים, נשתמש בהם אחר כך). מוציאים את הבצק המרודד מהמקרר, חותכים לריבועים של 10 ס"מ על 10 ס"מ. מניחים את המילוי על חצי מהריבוע ומקפלים את החצי השני מעליו. בעזרת מזלג סוגרים את הקצוות ומניחים בתבנית על נייר אפייה. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך כ15 דקות עד להזהבה. בינתיים מצמצמים את הנוזלים של התפוח והדבש במחבת (אפשר להוסיף מעט קינמון) עד שמקבלים סירופ מוזהב. מוציאים את הפופ טארטס מהתנור, מניחים על צלחת ומזליפים את הסירופ מלמעלה. מזהירים את כולם שהמילוי חם. בתיאבון.

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.