אוכל ובישול

מאת:

צוות הבלוג

תאריך:

10/1/16

כשהשוקולד פגש את הביף בורגיניון

המאכלים הכי טעימים הם אלה שלקח הכי הרבה זמן להכין אותם. קחו לכם פסק זמן, תשקיעו, תמתינו – וזה משתלם. אז איך אספרסו, שוקולד ובקר יפיקו לכם את המנה המושלמת? אל תפספסו את המתכון הזה

המאכלים הכי טעימים הם אלה שלקח הכי הרבה זמן להכין אותם. קחו לכם פסק זמן, תשקיעו, תמתינו – וזה משתלם. אז איך אספרסו, שוקולד ובקר יפיקו לכם את המנה המושלמת? אל תפספסו את המתכון אנחנו חיים בעולם העכשיו. אם לא היינו זמינים חצי שעה, לא בדקנו את הפייסבוק חמש דקות, לא הקשבנו לחדשות, אפילו אם רק מצמצנו- אנחנו כבר לא בעניינים. אנחנו חייבים הכל כאן ועכשיו. יש תחושה שמי שלוקח את הזמן מפספס המון דברים ואף אחד לא רוצה להיות מחוץ לעניינים, אז אנחנו רצים רצים רצים כל הזמן. אנחנו משליכים את זה גם על האוכל שלנו. למי יש היום זמן לחכות עד שהאוכל יהיה מוכן? אם אני רעב אני רוצה את האוכל עכשיו. שניצלונים מוכנים, פיצה לחימום מהיר, מנה חמה... למי יש זמן להשקיע באוכל? אני בטוח שאם זה היה יותר מקובל, היו כמה אנשים שהיו מוכנים לקבל הזנה ישר לווריד בשביל לחסוך זמן. תתאהבו במים מחדש ושתו כוס של שטראוס מים תמי 4 כל בוקר גם לי זה קורה. מדי פעם אני תופס את עצמי בסוף היום מנסה להיזכר מה בכלל עשיתי ושום דבר לא עולה לי. כאילו היום עבר על אוטומט. אז מדי פעם, אני אוהב לעשות הפסקה. והזמן הכי טוב להפסקה הוא בסוף השבוע. אני שם את הפלאפון על מצב שקט בחדר השינה (שכמו שאנחנו יודעים, בסוף שבוע עם ילדים אין סיכוי להתקרב אליו לפני הלילה), נושם עמוק ומכין תבשיל שכמה שאבשל אותו יותר זמן הוא יהיה יותר טעים, יותר עשיר, יותר מספק. חוץ מזה, שזמן בישול ארוך נותן לך זמן להתעסק בדברים אחרים. המתכון הבא הוא לתבשיל ביף בורגיניון, מדובר במנה צרפתית מפורסמת שמכילה נתחי בקר שמבושלים ארוכות ביין אדום עם ירקות שורש – מה שיוצר נימוחות מושלמת בפה. אבל כאן, אנחנו נותנים לו טוויסט עם השוקולד - מה שיעשיר את המנה עוד יותר מבחינת טעמים. את התבשיל הזה אי אפשר להכין כשאין לך זמן. אז תפנו לכם זמן, תתרכזו בבישול, זה יעשה לכם רק טוב. וטעים.

מרכיבים:

- 500 גר' כתף בקר חתוכה לקוביות - 500 גר' שפונדרה חתוכה לקוביות - 2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים - 2 ראשי שום חצויים - 5 גזרים חתוכים לשלישים - 5 מקלות סלרי חתוכים לרבעים - 2 קולרבי חתוכים לרבעים - 3 משמשים מיובשים קצוצים - 3 תאנים מיובשות קצוצות - 3 שזיפים מיובשים ללא הגלעין - 1 בקבוק יין אדום טוב שטראוס מים מזמינה אתכם לשתות כוס מים של תמי 4 ולהתאהב מחדש - 2 עלי דפנה - 1 קליפה של תפוז - חופן גרגירי פלפל אנגלי - 100 מ"ל קפה (אפשר אספרסו, או קפה נמס) - 50 גר' שוקולד מריר (מי שלא רוצה לא חייב, אבל זה מוסיף המון) - מלח, פלפל שחור גרוס, קמח, שמן זית, מים

הכנה:

מחממים סיר גדול עם תחתית עבה על אש בינונית. מוסיפים מעט שמן זית. בזמן שהשמן מתחמם מקמחים את הבשר. כשהשמן חם מכניסים את הבשר פנימה בשכבה אחת, כדי שהבשר יקבל צריבה אחידה וכדי שטמפרטורת השמן לא תרד. כשהבשר צרוב מכל הכיוונים מוציאים ומכניסים את שאר הבשר. ממשיכים עד שכל נתחי הבשר צרובים מכל הכיוונים. תתאהבו במים מחדש ושתו כוס של תמי 4 כל בוקר מכניסים פנימה את הבצל. אם יש צורך אפשר להוסיף עוד קצת שמן. משחימים את הבצל ומוסיפים את שאר הירקות פנימה. מערבבים ומוסיפים את היין. בעזרת כף עץ מסירים את המשקעים בתחתית הסיר. מוסיפים את הבשר פנימה ומערבבים. אם יש צורך, מוסיפים מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש למינימום. בעזרת כף מורידים את הקצף שנוצר בצדי הסיר. מוסיפים את התפוז, הקפה, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי והשוקולד. מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור. מערבבים ומכסים את הסיר. נותנים לו להתבשל במשך 3 שעות ומדי פעם מערבבים וטועמים. כאשר הבשר רך לגמרי אפשר להוריד. בתיאבון

רוצה את בר המים אצלך בבית? צריך רק להשאיר פרטים ונציגינו יחזרו אליך בהקדם

*אופס, שכחת להכניס את השם שלך
*אופס, שכחת להכניס את הטלפון שלך הזנת טלפון לא תקין
*אופס, שכחת להכניס את האימייל שלך הזנת מייל לא תקין
תודה על פנייתך נציג מטעמנו יחזור אליך בהקדם
חלה תקלה בשליחת הטופס. אנא נס/י שוב במועד מאוחר יותר.